Burn-out cijfers 2011

Burn-out cijfers in 2011 sociale steun lijkt weg te vallen!

De nieuwe cijfers over Burn-out in Nederland zijn bekend gemaakt door het CBS over het jaar 2011. Opvallend aan deze cijfers is dat burn-out bijna hetzelfde is gebleken als in voorgaande jaren maar dat de sociale steun van collega’s aan het wegvallen is. Opmerkelijk in een tijd dat ‘samen de schouders eronder zetten’ de oplossing is om uit de huidige impasse te komen.

De cijfers vertellen dat 14% van de werknemers in 2011 kampte met burn-outklachten, wat neerkomt op 900.000 werknemers! En dat werknemers met relatief hoge werkdruk, weinig zeggenschap in hun werk en werknemers die weinig sociale steun een grotere kans hebben om uit te vallen. Werknemers met een partner en kinderen hebben minder vaak burn-outklachten dan alleenstaande werknemers.

burn-outklachten bij hoge werkdruk
40% van de werknemers ervaren een te hoge werkdruk, waarvan 22% burn-outklachten heeft. Bij werknemers met een lagere werkdruk is dit 7% met burn-outklachten. De cijfers laten steeds maar weer zien dat teams het beter doen en dat wanneer er een sfeer hangt van ‘samen’ er minder verzuim zal zijn.

Meer valt te lezen op http://www.deopening.nl/burnout-cijfers-2011/ waar het hele verhaal staat.

‘de opening’ Burn-out specialist

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Gezondheid en Voeding met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.