Verkoop Windows 8 valt tegen dankzij gebrek aan tablets

Sinds enkele weken is Windows 8 te koop in de winkels en online. Het nieuwe besturingssysteem is het vervolg op het zeer succesvolle Windows 7 van Microsoft. Microsoft heeft de Modern-interface diep geworteld in haar nieuwe besturingssysteem, en dat is haar op veel kritiek komen te staan.

Gebrek aan Windows 8 tablets
Ook heeft de softwaregigant bekend gemaakt dat de verkoopcijfers van Windows 8 toch wel behoorlijk tegenvallen. Veel mensen zeggen dat dit komt door de slechte kwaliteit van Windows 8 en het feit dat er totaal niet is nagedacht over gebruikers of het gebruiksgemak. Analisten zeggen echter dat dit alles te maken heeft met het feit dat er te weinig hardware beschikbaar is. Windows 8 is namelijk gericht op de mobiele- en tabletmarkt, maar er zijn op dit moment helemaal geen tablets met Windows 8 te koop in Europa, laat staan in ons eigen koude kikkerlandje!

Microsoft Surface
De Microsoft Surface is misschien wel de tablet met de hoogste verwachtingen en wordt ook het meest gevraagd in de winkels. Toch is deze Windows 8 tablet nog niet te koop in Nederland, en dat is toch wel het grootste gebrek te noemen, en ook de grootste oorzaak die ten grondslag ligt aan het tegenvallende nonsucces van de verkoop van Windows 8.

Ook Windows 8 kopen?
Windows 8 is te koop sinds 26 oktober 2012 en kost zo rond de 55 euro voor de Pro-versie die te installeren is als 32-bit en 64-bits versie in het Nederlands of Engels. Je krijgt hem dan op DVD thuisgestuurd en kunt hem dan zelf op je computer of laptop installeren. Ondanks de tegenvallende verkoopcijfers heeft Windows 8 al vele lovende recensies gekregen van autoritaire sites op het gebied van technologie en software. Er is geen reden om de verkoop van dit tablet-OS te laten dus!

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet, Mobiel en Telecom. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.