To do listje voor wie zijn auto wilt verkopen

Wie zijn auto wil verkopen loopt tegen een struikelblok aan: hoe pak ik dat aan? Wat is wel/niet belangrijk? Je wilt natuurlijk het meeste uit je wagen halen, dus het is dan wel van belang om te weten hoe je je auto goed kunt promoten en voor een mooie prijs kunt verkopen aan een betrouwbare autoinkoper.

Een aantal auto verkoop tips

Wie overweegt zijn auto te verkopen, moet rekening houden met enkele zaken. Hierbij een “to do – listje” waar je je best aan houdt bij de auto verkoop.

1. Om enige kans te hebben dat je auto effectief zal verkocht worden, zorg je er best voor dat het voertuig kraaknet is. Een auto die onder het stof staat en waar nog etensresten in liggen, is verre van aantrekkelijk.

2. Je controleert ook best of alle boorddocumenten aanwezig zijn. Als je deze moet beginnen zoeken op het moment dat er zich een koper aanbiedt, dan lijkt zoiets weinig professioneel.

3. Autoinkopers maken graag een proefrit. Zorg er dus voor dat het voertuig verzekerd blijft.

Is het uiteindelijk gelukt om de auto te verkopen, dan moet het voertuig nog gekeurd worden. Je doet dit best niet op voorhand, aangezien een keuring voor verkoop maar beperkt geldig is. Wat je wel best doet, is al eens navragen in de garage of de kans realistisch is dat je voertuig gekeurd zal geraken. Misschien moeten er wel nieuwe banden op de auto komen, en dat is toch een vrij zware investering voor een auto waar je niet mee zal blijven rijden.

4. Bereid je voor op kritische kopers. Bedenk dat een koper waarschijnlijk heel graag je auto zal kopen, en dat de commentaar die er gegeven wordt maar één doel heeft: de prijs naar beneden halen.

5. Zorg er ook voor dat je telkens mee kan rijden bij een proefrit. Anders zou de proefrit wel eens het definitieve afscheid van je auto kunnen worden.

6. Geef het voertuig niet mee aan de autoinkoper zolang het niet volledig betaald is. Wees op je hoede voor smoesjes als “ik heb de auto dringend nodig, en kan pas overmorgen het geld afhalen”. Neem ook geen genoegen met een voorschot, want voor je het weet is men er met je auto van door zonder het resterende saldo te betalen.

To-Do lijst overslaan maar toch snel je auto verkopen

Je kan echter ook opteren voor een korter “to do listje” om je auto te verkopen. Dat kortere lijstje houdt in dat je surft naar “ikwilvanmijnautoaf.be” en je meldt je daar gratis aan. Men gaat dan voor jou op zoek naar betrouwbare autoinkopers, die op voorhand gescreend werden. Alleen als iemand echt interesse heeft in jouw voertuig krijgt die jouw gegevens door en neemt deze persoon contact op met jou. Aangezien het hier om professionele kopers gaat, heb jij zelf geen rompslomp van keuringen en dergelijke. Geef toe, dit lijstje ziet er toch net iets rooskleuriger uit dan het eerste lijste.

 

Dit bericht is geplaatst in Financien, Maatschappij, Persberichten met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.