Stappenplan om je auto te verkopen

Als particulier je auto verkopen is niet zo evident. Een stappenplan volgen is daarom sterk aan te raden. Er komt namelijk meer bij kijken bij de verkoop van een auto dan je auto in de voortuin te plaatsen met een bordje “te koop” er op. Om je auto zo goed en zo vlug mogelijk te kunnen verkopen, moet je je eigenlijk inleven in wat de koper denkt. Enerzijds maakt die zich voornamelijk zorgen over de staat van het voertuig en anderzijds wilt die vooral een zo laag mogelijke prijs bedingen. Net de dingen waar jij als verkoper niet meteen zit op te wachten.

Je auto verkopen: waar moet je rekening mee houden

Wil je je auto verkopen, let dan vooral op volgende dingen:

  1. Zorg er voor dat er geen persoonlijke spullen van jou nog in de auto liggen. Je auto mag er niet meer uit zien als was het dat je er nog dagelijks mee rijdt.
  2. Zorg er voor dat de buitenkant van de auto proper is en dat het interieur gereinigd is.
  3. Ben je een roker? Probeer dan die vervelende rookgeur uit je auto te bannen.
  4. Weet je dat er kleine(re) problemen zijn aan je auto? Probeer die dan zeker niet te verbergen, want dit geeft het gevoel dat je nog meer verbergt. Het is beter om die kleine problemen te laten herstellen.

Je auto laten opvallen op de autoinkoop site

Als deze stappen zijn ondernomen, dan ben je er helaas nog niet. Nu komt het er op aan om je auto te doen opvallen. Op zoekertjessites is dit niet evident, aangezien jouw advertentie er verdwijnt tussen duizenden anderen. Het is vaak frustrerend om te zien hoe je ’s morgens een zoekertje plaats dat na de middag al vaak op de vijfde pagina staat of zelfs nog verder.

Zonder rompslomp je auto verkopen

Om deze rompslomp te vermijden, is het goed om eens te overwegen uw auto aan te bieden aan “ikwilvanmijnautoaf.be”. Hier wordt uw auto (gratis en vrijblijvend) te koop aangeboden aan professionele autoopkopers. Men onderhandelt voor u, en toch blijft u de persoon die beslist of een bod al dan niet goedgekeurd wordt.

Dit bericht is geplaatst in Financien, Maatschappij, Persberichten met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.