Hoe ontstaat lage rugpijn?

Lage rugpijn is een verzamelnaam voor diverse klachten aan de rug. Iedereen heeft echter wel eens last van zijn of haar rug. Dit kan gebeuren om verschillende redenen. Het kan er zo maar inschieten of men heeft hard gewerkt of iets dergelijks.

Lage rugpijn
De klachten die bij lage rugpijn ontstaan kunnen van elkaar verschillen. Tevens verschilt het per persoon hoe vaak men last heeft van lage rugpijn. Zo heeft de een het maar heel af en toe, terwijl de ander misschien wel dagelijks rond loopt met de klachten van lage rugpijn. In de meeste gevallen gaat het om het zo genoemde aspecifieke lage rugpijn. Dit betekend dat er geen specifieke reden is voor het ontstaan van de klachten. Er is dus geen sprake van een beschadiging of ziekte.

Over het algemeen verdwijnt rugpijn na maximaal twee maanden weer. In sommige gevallen is dit niet zo. Er wordt dan uiteraard niet meer gesproken van een gewone lage rugpijn, maar van een chronische lage rugpijn.

Hoe ontstaat lage rugpijn?
Lage rugpijn kan diverse oorzaken hebben. Althans, er zijn een aantal factoren die er voor kunnen zorgen dat men last krijgt van lage rugpijn. Vaak is het lastig om de specifieke oorzaak vast te stellen. De factoren die te maken kunnen hebben met de oorzaak voor lage rugpijn zijn onder andere:
– Het hebben van een verkeerde houding
– Overgewicht
– Een verkeerde lichaamshouding
– Overbelasting van de rug
– Op de verkeerde manier tillen
– Het maken van een verkeerde beweging

Iedereen heeft wel eens last van rugpijn. Het kan enorm vervelend zijn, maar in de meeste gevallen is het ook zo weer over. Rust houden kan hierbij helpen. Let wel op, teveel rust is niet goed.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.