Hoe ontstaat nekklachten?

Nekklachten kunnen betrekking hebben op allerlei verschillende klachten rondom de nek. Het kan bijvoorbeeld gaan om een stijve nek of een verrekte nek. Nekklachten worden over het algemeen als zeer vervelend ervaren. Ze kunnen erg pijnlijk zijn en tevens kunnen ze je van bepaalde activiteiten weerhouden.

Wat zijn nekklachten?
Zoals we al zeiden kunnen nekklachten betrekking hebben op allerlei verschillende soorten klachten die met de nek te maken hebben. Het kan gaan om een stijve nek, of om een zere nek door dat je niet goed hebt geslapen. Nekklachten kunnen allerlei verschillende oorzaken hebben. De vier meest voorkomende oorzaken zijn echter na een ongeluk, na een ongewone houding, na een ongewone beweging of slijtage.

Bij nekklachten wordt er ook wel vaak gesproken over een Whiplash. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende dingen. Bijvoorbeeld door een botsing met auto’s, maar ook simpel weg door te vallen. Een Whiplash kan binnen een paar uur of een dag weer weg zijn, in sommige gevallen is het echter noodzakelijk om een bezoek bij een arts te brengen. Er zal dan gelijk gehandeld moeten worden met bijvoorbeeld een nek kraag.

Een veel voorkomende oorzaak voor nekklachten is het maken van een ongewone beweging. Hierbij kan het simpelweg gaan om het te snel draaien van de nek, of wanneer je gevallen bent en de nek daarbij een ongewone beweging heeft gemaakt.

Wat te doen bij nekklachten?
Het is belangrijk om nekklachten altijd serieus te nemen. De nek is een belangrijk onderdeel van ons lichaam en tevens erg gevoelig. Het is daarom goed om, indien de klachten blijven aanhouden, langs te gaan bij een arts. Een veel voorkomende behandeling voor nekklachten is dat je wordt doorverwezen naar een fysiotherapeut.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.