Het schrijven van een goede sollicitatiebrief

solliciterenJe sollicitatiebrief kan het verschil tussen het verkrijgen van een sollicitatiegesprek en het volledig negeren van je cv.
Je sollicitatiebrief moet specifiek ontworpen zijn voor de baan waarvoor je solliciteert. Gebruik geen standaardbrief maar maak er een persoonlijk brief van waarin je de reden van je belangstelling voor de baan uitlegt. Identificeer je, som je vaardigheden en ervaring op die relevant zijn voor de baan. Maak zeker geen kopie van een brief van iemand anders. Gebruik geen complexe taal of po√ętische zinnen maar weest zo concreet mogelijk. Gebruik dus je eigen stijl en laat zien wie je bent.
Zorg dat er een CV bij je sollicitatiebrief zit. Deze begeleidende brief bevat zoveel mogelijk informatie over jezelf, je kennis, werkervaring. Overdrijf niet en schrijf enkel de waarheid over het gevolgde onderwijs en je werkervaring
Als je de brief per mail verstuurd, zorg ervoor dat je een veilig en ernstig mailadres hebt.
Een goede sollicitatiebrief geeft al direct een goede indruk bij de werkgever die je om deze hoogstwaarschijnlijk zal toelaten voor een gesprek. Vind je het na deze tips nogsteeds moeilijk om een goede sollicitatiebrief te schrijven neem dan eens contact op met een loopbaanbegeleider, deze kunnen je persoonlijke tips geven.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.