Hoe overleef ik een functioneringsgesprek?

Een functioneringsgesprek is een gesprek tussen jou en je leidinggevende met als doel de samenwerking tussen jullie beiden te verbeteren. Door het gesprek worden er knelpunten opgespoord en wordt samen bedacht hoe je ze kunt oplossen.
Jij en je werkgever zijn gelijkwaardig tijdens dit gesprek en je kan alles op tafel gooien wat in het belang staat van jullie gezamenlijke doel. Je kan suggesties aandragen en je mening geven. Een belangrijke loopbaantip is dat voorbereiding op een functioneringsgesprek van cruciaal belang is. Maak een lijstje van de punten die jij wilt bespreken en bekijk ook goed de onderwerpen die jou baas met jou wilt bespreken. Door zelfreflectie over jou eigen handelen en doen, kom je er achter waar er problemen zijn in je werk en met welke taken. Bedenk wat je wilt bereiken in je baan en formuleer duidelijk jou doelen. Jou werkgever zal ook zijn visie geven op het geheel en samen met jou je doelen nagaan. Ook zal hij feedback geven over jou functioneren, jou doelen nagaan en hij zal afspraken met jou maken.

Een functioneringsgesprek is van voordeel voor beide partijen. Een functioneringsgesprek kan leiden tot een promotie, maar ook tot een ontslag. Zover wil je het niet laten komen, dus zet je positief in en bereid jezelf goed voor. ook voor ej zelf is het belangrijk om te weten, waar je nu staat in het bedrijf en bij welke activiteiten je betrokken was. Neem intitiatief en ga voor je zelf na wat je hebt geleerd in de afgelopen tijd en wat je nog verder bij kan leren. Ieder mens maakt fouten, zo ook jij. Van onze fouten kunnen we leren en ze motiveren ons om ons verder te ontwikkelen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.