Er zijn verschillende mogelijkheden om te solliciteren.

solliciterenEen sollicitatiebrief schrijven is één van de mogelijkheden om te solliciteren maar je kunt ook bellen naar de personeelsdienst van het bedrijf. Doe dit op de juiste manier en stel je voor als volgt: “. Goedemorgen, Mijn naam is x en ik vroeg me af of er vacante betrekking zijn in jou bedrijf, zo ja zou ik daarvoor willen kandideren.

Je kunt het bedrijf ook bezoeken. Meestal is het beste moment om te gaan tijdens de ochtendpauze. Vraag om te spreken met de personeelsmanager en als dat niet lukt probeer een formulier te verkrijgen dat je kunt invullen en later terugsturen.

Nog enkele tips: Altijd eerlijk te zijn, ook bij het invullen van een sollicitatie online. Het ontbreken van gegevens, ontbrekende periodes in de loopbaan…zijn meestal een eerste alarmsignaal voor de werkgever. Bedankt de mensen van de personeelsdienst altijd voor de tijd en de aandacht die ze aan je besteden. Zorg dat het ook bij een afwijzing te eer aan jezelf houd. Willecht komt er binnenkort weer een andere functie beschikbaar. Dan is het het beste als je in de sollicitatie hiervoor hebt laten zien dat je ook tegen een tegenslag kan. Hiermee houdt je ook de mogelijkheid voor de werkgever open contact met jouw op te nemen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.