solliciteren simpelere

Heb je er behoefte aan om een nieuwe baan te zoeken bedenk dan eerst op welke manier je wilt solliciteren. Je kunt solliciteren voor vacatures online. Voordat je daaraan begint moet je eerst alle informatie inzamelen over het bedrijf en de baan. Met het oog op het krijgen van een antwoord via mail maak je best gebruik van een afzonderlijk mailadres om alles te verzamelen. Indien het mogelijk is om een bijlage mee te sturen kan je eventueel een overzicht van je arbeidsverleden meesturen.
Je kunt je natuurlijk ook persoonlijk aanbieden bij een bedrijf. Zorg er dan wel voor dat je er keurig uitziet en wees beleefd. Laat je potentiele werkgever goed merken dat je positief ingesteld bent en flexibel wil werken. Geef duidelijk aan wat je verwacht van de baan en stel niet direct eisen in verband met het loon.
In de kranten en tijdschriften kan je natuurlijk ook een groot aantal relevante vacatures vinden. Afhankelijk van de vraag van de aanbieder zal je ofwel een brief schrijven, je persoonlijk aanmelden of contact opnemen per mail.

Loopbaancoach:

Wees niet ontmoedigd als je eerste pogingen onbeantwoord blijven of een negatief antwoord opleveren. Alleen de aanhouder wint en opgeven is geen optie als het om de arbeidsmarkt gaat.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.