Hoe kom ik mijn eerste werkdag door?

Loopbaan-startDe eerste dag in je nieuwe opdracht zal je waarschijnlijk erg nerveus zijn. Je wilt een goede indruk maken en proberen om verkeerde uitspraken te doen of blunder te begaan.
Een beetje voorbereiding en een deze loopbaantips zullen je helpen om meer vat te hebben op de nieuwe situatie. Kies je kleding de avond van tevoren, indachtig dat je een goede indruk wilt maken. Als je de “dresscode” nog niet kent kleedt je dan vooral niet te nonchalant. Zorg voor een goede nachtrust en zorg dat je tijdig op staat. Zelfs al ben je nerveus, probeer toch tijd te maken om te ontbijten. Dit zal je helpen om je meer op je gemak te voelen wanneer je aankomt. Niets is erger dan met een mopperende buik kennis te moeten maken met je nieuwe collega’s.

Loopbaanbegeleider:

Blijf ontspannen en vergeet niet dat zij je hebben gekozen om bij hen te werken. Soepel en vriendelijk zijn is de beste manier om een goede indruk te maken op je baas en je collega’s. Stel vooral de eerste dag veel vragen zodanig dat je zoveel mogelijk weet over het bedrijf. Denk eraan dat niet alleen jij benieuwd bent naar de nieuwe omgeving maar dat ook het team erg benieuwd is naar de nieuwe collega.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.