De kwaal kalknagels

Kalknagels, enorm veel mensen hebben er last van. Sommige mensen hebben zelf echter niet door dat ze last hebben van deze vervelende kwaal. Dit komt omdat ze niet op de hoogte zijn van wat kalknagels nou precies zijn en wat voor symptomen er bij komen kijken.

Wat zijn kalknagels?
Kalknagels, ook wel schimmelnagels, zijn nagels die zijn geïnfecteerd door een schimmelinfectie. Deze schimmelinfectie gaat door de huid en de nagel heen waardoor na verloop van tijd een infectie ontstaat. Veel mensen schamen zich voor deze vervelende kwaal. Dit is ook niet zo heel gek, omdat kalknagels niet een heel frisse uitstraling hebben. Vervolgens gaan mensen hun tenen en voeten verbergen, dit heeft echter geen positieve werking op de kalknagels.

Hoe ontstaan kalknagels?
Kalknagels ontstaan dus door een schimmelinfectie. Deze schimmel kun je oplopen op vochtige en warme plekken. Vochtige en warme plekken zijn namelijk de plekken waar schimmels zich vaak bevinden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een openbaar zwembad of een kleedkamer met douche bij een voetbalvereniging. Als er niet goed wordt schoon gemaakt blijven de schimmels hier zitten tot dat ze kunnen toeslaan.

Symptomen
De meest voorkomende en tevens bekendste symptoom van kalknagels is dat de nagels geen gaan kleuren. Dit is vaak het enige symptoom dat mensen kennen als ze aan kalknagels denken. De nagel hoeft echter niet altijd geel te kleuren, hij kan namelijk ook bruin worden. Andere symptomen naast het verkleuren van de nagels kunnen zijn een verdikking van de nagel, verlies van glans van de nagel, puin onder de nagel en verandering in de vorm van de nagel.

Wanneer je last hebt van deze symptomen is het verstandig om langs te gaan bij een huisarts. Deze zal een diagnose stellen. Tevens zal de huisarts een advies geven voor het behandelen van de kalknagels.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.