C2C (cradle to cradle) business roadshow 20 maart 2013 ‘s Hertogenbosch

Uitnodiging 20/3/2013 ’s Hertogenbosch C2C busniness case roadshow

Op 20/3/2013 zal in ‘s Hertogenbosch de eerste C2C business case roadshow van start gaan. C2C staat voor Cradle to cradle de ontwerpfilosofie waarin bij het ontwerpen al rekening wordt gehouden dat het product een keer terug zal komen bij mogelijk de leverancier. Het doel van C2C is om dan alle componenten weer te kunnen hergebruiken in de oorspronkelijke toestand. Dit is anders dan bij recycling omdat daar bijvoorbeeld de inkt van het oud papier niet meer kan worden gescheiden. C2C neemt steeds grotere vormen aan en is in vele takken vertegenwoordigd. Het is nu al mogelijk om geheel C2C te bouwen en te wonen.

Meer over dit initiatief is te vinden via onderstaande link.
http://www.deopening.nl/cleandrinks/
Graag tot 20/3 in ’s Hertogenbosch.

Leon Brinkers ‘de opening’ burn-out specialist en organisator van CleanDrinks

Wil je meer weten over C2C cradle to cradle is de uitzending van tegenlicht “afval is voedsel” een aanrader. Deze is op internet te zien en ook via onze website http://www.deopening.nl/cleandrinks-5e-editie-breda-inspiratie-en-communicatie/

Op dinsdagavond 17 april 2012 sprak Ingrid Zeegers over haar ervaringen met duurzaamheid binnen Philips. De basis voor haar idee wam van deze documentaire “Afval is voedsel” van  VPRO’s  Tegenlicht. In deze uitzending gaan de makers in op de enorme berg afval die steeds groter aan het worden is en waarbij grondstoffen op zullen raken. Na het zien van deze uitzending maakte Ingrid ruimte voor haar MVO idee binnen Philips met C2C als basis.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.