Wat te doen als je rolluik stuk is? ROMASS geeft je tips

Elektrisch bedienbare rolluiken zijn een ware aanwinst voor je woning. Ze zorgen voor een veilig gevoel, ze houden warmte en kou buiten en ze hebben een uitstekende geluidswerende werking. Redenen genoeg om ze aan te schaffen, maar wat te doen als er sprake is van een storing of schade? Wij helpen je op weg met onderstaande tips.

Wanneer het rolluik niet volledig sluit

 • Wanneer je elektrisch bediend rolluik niet meer volledig naar beneden gaat, controleer dan altijd eerst de stoppen en aardlekschakelaar in de stoppenkast. Vervang indien nodig de stoppen of zet de schakelaars terug in de juiste stand.
 • Check ook de batterijen van de onderloopbeveiliging en afstandsbedieningen. Vervang indien nodig de batterijen en kijk of het probleem is opgelost.
 • Het kan ook voorkomen, dat er vuil onder ligt of obstakels. Verwijder het vuil en de obstakels, zodat de onderloopbeveiliging zijn werk weer afdoende kan uitvoeren. Controleer of het rolluik nu wel volledig dicht gaat.
 • In het geval dat het na deze handelingen nog steeds niet wil lukken, schakel je best een ervaren technieker in.

Wanneer het rolluik veel lawaai maakt

 • Controleer of de geleiderails nog in goede staat is. De geleiders kunnen soms na het verstrijken van langere tijd wat wijder geworden zijn. De lamellen kunnen in dat geval vrijer bewegen en gaan klapperen door de wind.
 • Controleer of er beschadigingen te zien zijn wanneer het rolluik volledig gesloten is. Als dit niet het geval is, dan kan de wind eigenlijk niet achter het rolluik terecht komen. Controleer in dat geval goed of de rubbers en/of borstels in de geleiderails intact zijn en niet versleten zijn.
 • Vervang de versleten of defecte onderdelen, zodat de oorzaak van het lawaai weggenomen wordt. Neem hierbij echter wel de nodige voorzichtigheid in achting, omdat het werken met elektra gevaar kan opleveren.
 • Schakel bij twijfel altijd een deskundige technieker in.

Wanneer het rolluik niet functioneert door stroomuitval

 • Wanneer de stroom uitvalt, dan zal je elektrische rolluik niet werken. Het rolluik kan ook niet handmatig opgetild worden. Wil je voorkomen, dat je bij stroomuitval je huis niet meer in of uit kunt, dan zijn er twee opties. Je kunt een volledig handbediend rolluik laten installeren. Maar je kunt ook kiezen voor een motor met nood handbediening. Zo’n motor is elektrisch te bedienen, maar kan in geval van nood (bijvoorbeeld bij een stroomstoring) met een slinger handmatig worden bediend.
 • In het geval van stroomuitval, kun je best de stoppenkast controleren en indien nodig stoppen vervangen of schakelaars terug in de juiste stand plaatsen.
 • Ook hier geldt weer, dat je bij twijfel altijd een gespecialiseerde technieker in dient te schakelen.

Wil je meer informatie over de rolluik service van ROMASS? Neem dan een kijkje op onze website of neem contact met ons op via 078/484996.

 

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.