Waarom Italiaanse overhemden van de beste kwaliteit zijn

Wanneer we kijken naar de verschillende soorten overhemden die in Nederland verkrijgbaar zijn, is het wel duidelijk dat daar een groot verschil in kwaliteit te zien is. Niet alleen per merk is er een verschil zichbaar, maar ook het land waar de overhemden geproduceerd zijn speelt een belangrijke rol. Overhemden die in Italië gemaakt worden zijn bijvoorbeeld van erg hoge kwaliteit, waarom is dat zo?

Dit onderscheid wordt vooral gemaakt door de stoffen waarmee er wordt gewerkt in de ateliers in de verschillende landen. De Italiaanse overhemden worden op een andere manier gemaakt – een werkwijze die weliswaar meer kostbaar is, maar ook een veel betere kwaliteit oplevert.

Doppio ritorto

In Italië, waar onze overhemden vandaan komen, werken ze met Egyptisch katoen. Dit katoen is ‘doppio ritorto’ zoals de Italianen zeggen, oftwel dubbelgetwijnd: katoendraden zijn te zacht om direct geweven te worden, daarom worden er eerst twee draden door elkaar geweven. Bij dubbelgetwijnd katoen wordt dit nogmaals gedaan, zodat er met 4 geweven draden de uiteindelijke stof gemaakt wordt. Hierdoor zijn de Italiaanse shirts enorm zacht én sterk, en kunnen er nauwelijks kreukels ontstaan. Het gebruik van deze stof zorgt er dus voor dat de overhemden uit Italië van de beste kwaliteit zijn.

Over Camizza

Camizza is een Nederlands modelabel, opgericht in 2010, met een grote voorliefde voor de Italiaanse stijl. “Made in Italy” is voor ons geen loze kreet, maar een zeer bewuste keuze voor kwaliteit, stijl en elegantie.
De overhemden worden met grote zorg uitsluitend in Italie (bij modestad Milaan) met de hand vervaardigd.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.