Solliciteren: het begint allemaal met een brief

Sterke punten in sollicitatiebriefJe bent op zoek naar een baan en ziet een vacature die je wel aanspreekt. Je denkt er een paar dagen over na en hebt dan besloten. Jij gaat hierop reageren! Dan begint het pas… Het lijkt simpel: je schrijft gewoon een sollicitatiebrief. Is het echter wel zo eenvoudig? Er hangt heel wat af van die ene brief. Wat is nu het allerbelangrijkste in een sollicitatiebrief?

Natuurlijk is het nodig om een correcte, mooie brief te schrijven. Maar is er iets wat we zouden kunnen aanwijzen als de clou van een sollicitatiebrief? Feitelijk draait een sollicitatiebrief om jouw motivatie naar voren te brengen. Waarom wil je zo graag bij dat ene bedrijf werken en waarom ben juist jij daar zo geschikt voor? Je moet eigenlijk ‘jezelf verkopen’ en om dat te bereiken moet jouw brief enthousiast zijn. Kijk hier voor een paar zogeheten loopbaantips.

Vertel wat jouw capaciteiten zijn die relevant zijn voor deze baan. Geef aan wat jouw ervaringen zijn op dit werkgebied en wat je dus voor het bedrijf kunt doen. En laat zien dat jij bereid bent om nog te leren en gewillig om je tot op zekere hoogte aan te passen. Zeker weten dat dit een succesvolle brief gaat worden!

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.