Een sollicitatiebrief: de belangrijkste punten voor je eerste indruk

Een sollicitatiebrief moet goed zijn. Waarom? Wel, het is de eerste indruk die je achterlaat. Al is voor jou een sollicitatiebrief slechts een manier om contact op te nemen met de werkgever waar je graag voor zou willen werken, die werkgever zal het zien als een uitgebreid visitekaartje. Je brief zal op alle fronten onder handen genomen worden. En waar moet je dan vooral op letten? Een paar loopbaantips.

Allereerst is spelling en grammatica een belangrijk punt. Brieven die vol staan met ‘ik wordt’ in plaats van ‘ik word’ en ‘men werk’ in plaats van ‘mijn werk’ zullen direct al met andere ogen bekeken worden. Zorg dat je zinsbouw kloppend is, zet je spellingscontrole aan en check alles nog even voordat je de brief daadwerkelijk verstuurt.

Daarnaast is het goed om te kijken naar de opbouw van je brief. Is die logisch? Spring je niet van de hak op de tak? Het moet een makkelijk leesbaar verhaal zijn. Ook moet je erop letten dat je die baan niet ‘te graag’ wil. Natuurlijk, het is goed om al je enthousiasme in de brief te leggen, maar ‘overdone’ is ook niet goed. Probeer de balans daarin te zoeken. En, wat misschien nog wel het belangrijkste is: wees eerlijk. Laat geen dingen weg, verzin geen dingen erbij, maar laat jezelf zien zoals je bent, ook jij bent uniek!

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.