Oud en vertrouwd met houtskeletbouw

Het bouwen van een huis kan aardig wat voeten in aarde hebben. Als je gek bent op bouwen dan is het bouwen van een huis natuurlijk de cream of the crop. Ben je zelf niet zo handig? Dan kun je natuurlijk de hulp van een bouwbedrijf inschakelen, het is dan wel even afwegen of je daar voldoende budget voor hebt. Je zult aan alles moeten denken, vanaf het prille begin tot aan de gedetailleerde afwerking. In dit artikel leggen we wat meer uit over houtskeletbouw en de voordelen ervan. Waarom zou je voor een houten skelet gaan?
Wat is houtskeletbouw?
Houtskeletbouw wordt doorgaans veel gebruikt op locaties waar veel hout beschikbaar is of waar men niet over afdoende steen beschikt voor de bouw. Op basis van de geografische ligging bepaald men dus welk materiaal er wordt gebruikt voor de bouw van woningen en kantoren. Zo bestaan 90 procent van alle woningen in Canada en de VS uit houten skeletten, maar ook in Scandinavië en Midden-Europa, waar veel hout beschikbaar is, wordt hout veelal gebruikt. Bovendien isoleert hout ook veel beter tegen kou dan steen.

Wat zijn de voordelen van houtskeletbouw?

Om je een klein beetje te overtuigen van de voordelen van houtskeletbouw hebben we hieronder een aantal subkopjes opgesteld. Elk met hun eigen charmes en blik in de vele mogelijkheden.
Energiezuinig
Doordat hout enorm goed isoleert kun je met een houten skelet energiezuinig wonen. Er wordt naast de isolerende werking van hout gebruik gemaakt van een dikke laag isolatie dat tussen de houten steunlijsten wordt geplaatst. Hierdoor blijft warmte beter binnen en hoeft u minder energie te verbruiken om het huis te verwarmen en warm te houden. Verder wordt er door de gehele woning de spouwruimte voorzien van ademende spouwplaten zodat er geen koude bruggen ontstaan. Deze doortastende en vooral effectieve manier van isoleren zorgt ervoor dat je enorm kunt besparen op je energierekening. Je woning is energiezuinig!
Kort bouwtermijn
Na goed overleg en gemaakte afspraken zal het bouwen van een houten skelet op korte termijn kunnen worden gerealiseerd. De constructie verloopt snel en is minder afhankelijk van de weersomstandigheden. Binnen een paar weken tijd kun je genieten van een waterdichte en winddichte constructie waarop je verder binnen af kunt gaan werken.
Milieuvriendelijk-Ecologisch
Veel vriendelijker voor het milieu dan hout bestaat nauwelijks. Natuurlijk worden er bomen gekapt voor het vergaren van hout, maar er zijn geen onnatuurlijke bijproducten waardoor hout op zichzelf niet schadelijk kan zijn voor het milieu. Verder is hout volledig hernieuwbaar en is ook oud hout volledig te recyclen. Doorgaans wordt al het hout gebruikt voor de bouw gehaald uit gekeurde en aangeplante boomgaarden. Je hebt vast wel eens gehoord van het FSC keurmerk.

Het FSC keurmerk wil zeggen dat het hout uit een goed beheerd bos.

Wil je meer weten over houtskeletbouw en ben je op zoek naar een professioneel bedrijf voor de mogelijke uitvoering? Kijk voor meer informatie op 3bouw.be.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.