Kamasutra, de kunst van de liefde

Sensueel

Met de KamaSutra stap je in de sensuele en romantische wereld van de oosterse liefdesmystiek en ontdek je samen met je partner de eeuwenoude geheimen van de KamaSutra. Vatsyayana, vermoedelijk een brahmaan uit Pataliputra India, schreef het boek. Hij zag dat de vrouwelijke seksualiteit niet iets vanzelfsprekends was. Zijn ruimdenkende visie is een van de grote charmes van de KamaSutra en de reden waarom het nu nog zoveel mensen aanspreekt.

 

Wanneer

Hoewel Vatsyayana het boek al in de vierde eeuw voor Chr. het licht deed aanschouwen, hoorde Het Westen voor het eerst in de negentiende eeuw van de KamaStra door de verkorte en preutse, maar populaire vertaling van de Brit Richard Burton. Deze vormde op haar beurt weer de basis van vele andere vertalingen.

Lees hier verder over de oorsprong van de KamaSutra.

 

Standjes

Misschien denk je bij het woord KamaSutra alleen aan leuke seksstandjes. Toch bereik je door afwisseling in het liefdesspel maximaal seksueel genot. De standjes hebben tot de verbeelding sprekende namen als ‘de sprong van de tijger’ of ‘de gestapelde houding’. De KamaSutra maakt een onderverdeling in temperament, tempo, postuur en de grootte van het geslacht.

Aan de hand van de lengte en breedte van de penis (lingam) worden mannen in 3 categorie├źn ingedeeld: de haasman is klein, de stierman is medium size en de paardman heeft een groot formaat. Vrouwen worden ook ingedeeld naar gelang de grootte van de vagina en clitoris (joni): reevrouw is smal, merrievrouw is gemiddeld en de olifantvrouw is het grootst.

Heeft je geliefde dezelfde afmetingen als jij, probeer dan alle standjes uit de KamaSutra. Er zijn geen beperkingen en doe wat je hart je ingeeft. Verschillen jullie, dan staan er verschillende standjes in het boek die laten zien dat je wel genoeg genot kan ervaren ook al past het theoretisch gezien niet optimaal.

 

Draai je om

Het boek geeft praktische uitleg over hoe je kan laten zien hoe je opgewonden bent. Ook hoe je je geliefde helpt om een betere minnaar(-es) te worden. Het voordeel van het omdraaien van de rollen is volgens de KamaSutra dat je als meer verlegen vrouw zo expressie geeft aan al je liefde en verlangens. De man krijgt daardoor meer inzicht in wat je werkelijk allemaal prettig vindt.

Dit bericht is geplaatst in Relatie en Familie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.