Je auto verkopen aan een man of aan een vrouw

Het is zeker niet de bedoeling om seksistisch te gaan doen, maar er zijn wel degelijk verschillen om je auto te verkopen aan een man of aan een vrouw. Hiermee bedoelen we niet dat dit altijd zo is, maar de doorsnee man heeft andere interesses over de auto dan de doorsnee vrouw.

Komt een man informeren omtrent de auto die je verkoopt, dan zal die zich doorgaans voornamelijk bezighouden met de opties en de prestaties van de auto. Een vrouw die een auto komt bekijken om te kopen, zal meestal meer oog hebben voor de algemene staat van de auto en ook voor de veiligheid. Een wagen verkopen aan een vrouw kan dus lastiger zijn dan meeste denken.

Je auto verkopen als particulier aan een man of een vrouw

Dit is goed om weten als je een auto particulier wilt verkopen. Op die manier weet je waar je moet op focussen. Je moet (meestal) niet bij een vrouw komen vertellen hoe vinnig je auto wel optrekt. Integendeel, een vrouw zal eerder interesse hebben in hoe zuinig je auto is. Toch moet je hierbij ook voorzichtig zijn. Als een vrouw nu toevallig wel in prestaties geïnteresseerd is, en zij merkt dat je dit onderwerp vermijdt, dan gaat haar interesse al vlug over zijn.

Autoverkoop trucjes toepassen

Wil je succesvol je auto verkopen, dan moet je dus proberen om af te tasten wat de interessepunten van de potentiële koper zijn. Dit is uiteraard niet altijd gemakkelijk en er is al wat verkoopservaring nodig om dit te kunnen verwezenlijken.

De vrouw overtuigen

En hoe ga je te werk als een koppel de auto komt bekijken? De gouden raad is om dan de sympathie van de vrouw te vinden. Onderzoek heeft aangetoond dat meestal de vrouw de eindbeslissing neemt om een auto al dan niet te kopen. Als een koppel komt kijken naar een auto en je bent voortdurend met de man over de auto aan het praten, dan geeft dit meestal geen goede indruk.

Je wagen verkopen online binnen 48 uur

Je kan het jezelf natuurlijk nog een pak gemakkelijker maken en je auto laten verkopen door”ikwilvanmijnautoaf.be”. Dit is compleet gratis voor u en heel erg simpel. Je geeft de nodige informatie door over je auto en ervaren verkopers onderhandelen voor jou met handelaars. Komt er een aanvaardbaar bod voor je auto, dan word je daarvan op de hoogte gebracht en dan is het aan jou om te beslissen of de wagen verkoop al dan niet doorgaat.

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.