Gelukkig met nieuw koophuis

Arno en Sandra de Ridder kochten een huis nog voor hun oude woning was verkocht. “Bekijk vooral heel veel huizen.”

Een huis kopen nog voor je oude woning is verkocht? Veel mensen durven het door de crisis niet aan. Arno en Sandra de Ridder maakten de stap wel. Ze kochten eerst een nieuwbouwwoning in Hendrik-Ido-Ambacht en verkochten binnen een half jaar hun huis. “We hebben geen moment getwijfeld”, stellen beiden. De laatste maanden voor de overgang overbruggen ze in een huurwoning, die de makelaar voor ze heeft geregeld.

“We zijn heel blij met onze keus”, zegt Arno. “We hebben ons huis voor een goede prijs verkocht. Bovendien krijg je nu veel meer voor het geld dat je voor een nieuwe woning neerlegt. De uitbouw van het huis is bijvoorbeeld standaard bij de prijs inbegrepen. Voor de kunststof dakkapel hoeven we ook niets bij te leggen. Vroeger was dat echt wel anders.”

Mede dankzij de inspanningen van een ‘kleine’ makelaar die hun huis actief promootte, verkochten ze hun huis al snel. “Aanvankelijk merkten we wel dat mensen door de crisis lager bieden”, vertelt Sandra. “Maar gelukkig deden twee starters vrij snel een realistisch bod.”

Dat juist starters hun oude woning hebben gekocht, verbaast Arno niet. “Juist voor deze groep is het momenteel zeer aantrekkelijk om een huis te kopen. De huurprijzen zijn fors gestegen en met een koopwoning zijn ze qua hypotheek ongeveer hetzelfde kwijt.”

Zo’n twee jaar lang oriënteerde de familie De Ridder, dat vanwege hun kinderen groter gaat wonen, zich op de woningmarkt. “We hebben echt ontzettend veel huizen gezien”, lacht Sandra. “Het was de moeite zeker waard. Het is een goede manier om erachter te komen wat je precies wilt en wat je voor je geld kunt kopen. Ik kan dan ook iedereen aanraden om vooral heel veel huizen te bekijken.”

De NVM Open Huizen Dag van morgen is een goed begin, denkt Arno. “Het is een prima manier om in korte tijd veel huizen te bekijken. Je kunt er veel ideeën opdoen en een goede indicatie krijgen.”

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.