Een rolstoel of toch een scootmobiel?

Wanneer u wat meer moeite krijgt met lopen of zelfs helemaal niet meer kunt lopen dan is het prettig om te weten dat er diverse hulpmiddelen zijn die u kunnen helpen. Hulpmiddelen die u specifiek kunnen helpen met het voortbewegen wanneer dat fysiek wordt bemoeilijkt. Denk bijvoorbeeld aan een rolstoel en aan een scootmobiel. Welke van deze twee is nou eigenlijk de juiste keus? Dat is natuurlijk een vraag die u zelf het beste kunt beantwoorden, maar we kunnen u wel een klein beetje wegwijs maken. Hieronder meer over de rolstoel en de scootmobiel.

Rolstoel
In tegenstelling tot de scootmobiel, waar we hieronder wat meer over vertellen, is de rolstoel niet gemotoriseerd. Althans, de meeste rolstoelen zullen zelf voortbewogen moeten worden met de hand of moeten worden geduwd. Daarnaast zijn er natuurlijk ook gemotoriseerde rolstoelen, maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van een rolstoel in het algemeen?

● Wanneer u een rolstoel gebruikt zit u rechtop, gebruikt u meer spieren en wordt de kracht verdeeld over meerdere gewrichten. Hierdoor loopt u minder risico op vergroeiing en op blessures aan de schoudergewrichten.
● De meeste rolstoelen zijn voorzien van een geïntegreerd remsysteem waardoor hellingen en afdalingen geen probleem meer zijn.
● Met een rolstoel kunt u alsnog optimaal deelnemen aan alle sociale en dagelijkse bezigheden en werkzaamheden. U kunt zich namelijk zelf voortbewegen en vrienden, familie en uw partner kunnen naast u blijven lopen.

Scootmobiel

Een scootmobiel biedt meer mogelijkheden wat betreft reizen op de lange afstand. Bovendien kan een scootmobiel tot wel 13 kilometer per uur. Vaak gaat de accu vrij lang mee, afhankelijk van het type, en kan er daardoor 30 tot 50 kilometer op één accu worden afgelegd. Ideaal als u wilt winkelen of zelfstandig op visite wilt bij uw familie of vrienden. In vergelijking met de rolstoel kunt u waarschijnlijk in huis geen gebruikmaken van uw scootmobiel. Vaak is een scootmobiel alleen bedoeld voor buiten, maar geeft u wel de mogelijkheid om een stuk zelfstandiger te blijven wanneer u niet meer zo goed te been bent.

Welke van de twee u ook kiest, u wordt absoluut een stuk mobieler en zelfstandiger.
Dat is natuurlijk een prettig gevoel en hoewel we de keuze voor u niet kunnen maken, hopen we de keuze een beetje makkelijker gemaakt te hebben.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.