Een bedrijfsplan maken voor startende ondernemers

Als startende ondernemer wil je natuurlijk direct vanaf de start een goed lopende onderneming opzetten. Voorkom dat je als starter direct al teleurgesteld wordt door tegenvallende omzet en minder klanten dan gedacht. Een bedrijfsplan maken helpt daarbij. Het uitwerken van jouw bedrijfsidee in een doordacht en uitgewerkt plan geeft je meer inzicht. Het helpt om de verwachtingen van je eigen bedrijf zo realistisch mogelijk te maken.

Een ondernemingsplan met realistische cijfers.

Een ondernemingsplan zoals een bedrijfsplan ook wel wordt genoemd, werkt de te verwachtte omzet uit op basis van de aantallen klanten en verkopen zoals die op basis van door het marketing plan worden  verwacht. Natuurlijk blijven dat verwachtingen, maar doordat deze zijn gebaseerd op gegevens zoals de omzet van concurrenten en gegevens over de potentiele klanten in jouw werkgebied, kunnen deze de realiteit dicht benaderen.

Wil je een bedrijfsplan maken doe het dan ook goed

Niet elke ondernemer wil een bedrijfsplan maken omdat ze vaak menen dat dit teveel werk is en ook niet echt nodig. Vaak menen ze het eigenlijk allemaal wel zo’n beetje te weten dus ach, waarom al die moeite. Als de ondernemer in spe al een bedrijfsplan maken dan is dat vaak toch een beetje met  “de Franse slag”, niet al te serieus. Echter dan kun je inderdaad net zo goed geen ondernemingsplan maken. Zoals het gezegde luidt: als iets het waard is om te doen dan is het het ook waard om het goed te doen.”

Maak werk van je eigen bedrijf

Ontwikkel  je tot een professioneel ondernemer. Start je eigen bedrijf goed voorbereid en maak een bedrijfsplan dat doordacht en uitgewerkt is. Dat geeft jouw onderneming ene voorsprong op je concurrenten en vergroot de kans dat je succesvol zult zijn. Een bedrijfsplan maken is gewoon onderdeel van het ondernemer zijn. Dat wil je toch zo graag? Wel, neem het dan ook serieus.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.