Een auto verkopen op diesel steeds lastiger

Particulieren die een tweedehands diesel willen verkopen, krijgen het steeds moeilijker. Voor het eerst is het aantal kilometers waarop een diesel interessant is, boven de 30.000 uitgestegen. Tot nog toe stelde men dat vanaf 20 tot 25.000 kilometers per jaar bollen verantwoord was om met een diesel te rijden.

Maar aangezien het prijsverschil tussen diesel en benzine met de dag kleiner wordt, stelt men nu dat dieselen pas interessant wordt vanaf 30.000 km per jaar.

Dit heeft natuurlijk zijn impact op de vraag naar diesels.

Waarom een auto verkopen op Diesel moeilijk is

Particulieren die een diesel wagen verkopen, merken duidelijk dat dit een pak moeilijker gaat dan vroeger. Natuurlijk blijft het argument wel gelden dat een diesel een langere levensduur heeft en zuiniger is in verbruik. Ondanks dat argument kiezen meer en meer mensen toch voor een auto die op benzine rijdt. Uiteraard zit ook LPG meer en meer in de lift, al blijven hier zowel hardnekkige voor- en tegenstanders bestaan.

Kleinere tweedehands auto’s op diesel krijgen de hardste klappen als het gaat om vlotjes verkoopbaar te zijn. De reden hiervoor is dat deze auto’s vaak gebruikt worden voor korte afstanden, en dan is een diesel zeker niet interessant omwille van de slijtage. De hele grote auto’s, zoals de fenomenale terreinwagens, gaan ook moeilijk van de hand in de dieselversies. Hier speelt voornamelijk de overheid een rol in omwille van de hoge dieseltaksen. De diesels die nog vrij goed van de hand gaan, zijn de monovolumes en de breaks. Wie een dergelijke auto als diesel verkoopt, maakt de meeste kans op succes.

Een Diesel verkopen met hulp van een Diesel auto inkoop site

Als vlotheid van verkopen een belangrijke rol speelt, dan is het beste wat men kan doen de auto verkopen via “ikwilvanmijnautoaf.be”. Deze manier is niet alleen de meest vlotte manier, maar gegarandeerd ook de meest gemakkelijke. Zelf hoef je niets te doen, alleen maar de gegevens van je auto doorgeven. Men gaat dan, gratis en vrijblijvend, voor jou op zoek naar een geïnteresseerde auto opkoop bedrijf. Binnen de 48 uren krijg je het hoogste bod en dan beslis je of je auto de deur uit mag of niet.

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.