De RECARO P 1300 GT combineert comfort met maximale veiligheid

rec_p1300gt_02De nieuwe racekuip van RECARO is werkelijk uniek. Zo combineert de RECARO P 1300 GT individueel comfort met maximale veiligheid. Het is ook de enige racekuip die zowel in lengte als in hoek verstelbaar is en tevens voldoet aan de nieuwste FIA-norm 8862-2009.

De adapter van de RECARO P 1300 GT heeft een lengteverstelling van 130mm en een neigingverstelling van 3 graden. Dit maakt deze uit Carbonweefsel vervaardigde racekuip ideaal voor races met meerdere bestuurders. Wanneer dit niet van toepassing is kan er ook gekozen worden voor een vaste adapter. Al beschikt deze nieuwe RECARO stoel over vele verstelmogelijkheden, op het gebied van veiligheid wordt niets ingeleverd. De racekuip is namelijk getest volgens de nieuwste FIA-norm 8862-2009 met een geldigheid van maar liefst 10 jaar. Het complete zitsysteem, dus de racekuip in combinatie met één van de beide adapters, hebben drie op elkaar volgende testen doorstaan waarbij het krachten doorstond van 32 tot 60 kilonewtons, wat respectievelijk ca. 3.3 en 6.1 ton betekent. Een ander pluspunt van de verstelbare adapter is dat deze beschikt over een ontgrendelhendel aan de deurzijde, zodat er in het geval van een crash eenvoudig door de bestuurder of de hulpdiensten snel meer ruimte kan worden gecreëerd om de auto te verlaten.

Naast veiligheid is uiteraard de ergonomie en het comfort voor de bestuurder niet vergeten. De ergonomisch gevormde zitschaal beschikt over drie verschillende, uitwisselbare kussens zodat er voor iedereen altijd de perfecte pasvorm gecreëerd kan worden. De kussens zijn in drie maten leverbaar: S (blauw), M (zwart) en L (rood). Doordat de pads zeer eenvoudig en snel te verwisselen zijn, is dit ook tijdens een race waar meerdere coureurs rijden weer ideaal voor een snelle bestuurderswissel.

Wilt u meer weten over de nieuwste aanwinst in het RECARO racekuipenprogramma kijk dan op onze website www.bcsrecaro.nl of neem direct contact met ons op via info @ bcsrecaro.nl of via telefoonnummer
+31(0)226-745010.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.