Cursussen om jezelf te ontwikkelen; welke kies jij?

Steeds vaker worden er cursussen aangeboden met als doel jezelf te ontwikkelen. Of het nou gaat om het vergroten van je zelfvertrouwen, bewustwording, persoonlijke groei of assertiever worden; er zijn vele aanbieders waar je terecht kunt voor deze cursussen. Maar hoe weet je nou welke cursus voor jou geschikt is? In veel gevallen is het zo dat een standaard cursus niet genoeg is. Met een training op maat bereik je veel meer.

Wil je bijvoorbeeld een communicatietraining volgen? Dan is het verstandig een helder doel te hebben, dit draagt bij aan het rendement van de training. Daarnaast is het handig om in kaart te brengen wat je verwachtingen zijn en welke initiatieven er al eerder zijn genomen om het gewenste resultaat te bereiken. De aanbieder van de communicatietraining kan dan kijken naar een oplossing op maat. Wil je dus een cursus volgen om jezelf te ontwikkelen? Bedenk dan eerst goed wat het doel moet zijn en concretiseer dit ook.

Veel interesse voor assertiviteitstrainingen

De laatste tijd valt het op dat men steeds vaker kiest voor het volgen van een assertiviteitstraining. Dit is ook niet zo gek, want met de huidige crisis is het voor veel mensen belangrijk om in hun werk sterk in hun schoenen te staan. Wil je dingen bereiken? Dit begint bij de basis; geloven in jezelf en zelfvertrouwen uitstralen. Met een assertiviteitstraining leer je assertief te handelen en hiermee het gevoel van eigenwaarde te vergroten. Je leert om op een assertieve manier jouw mening te uiten, hiermee zal je zelfvertrouwen flink stijgen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.