boekrecensie van De Gabriel Methode, afvallen zonder dieet door Weg met de Weegschaal

Mooie recensie op het boek De Gabriel Methode, afvallen zonder dieet, door Judith Möller van Weg met de Weegschaal. Een onafhankelijke en ongekleurde recensie maar Judith slaat de dieetspijker wél precies op zijn kop!

‘Review: De Gabriel methode – Voordat ik dit boek begon had ik ernstige twijfels. Weer zo’n Amerikaans bestseller flutdieet…… Althans dat dacht ik… Toen ik de interviews met Jon Gabriel in de film Hungry For Change (zie Youtube) zag, begon ik me al wat meer op m’n gemak te voelen en dat maakte ook dat ik open stond om aan het boek te beginnen.

Nu – het boek alweer uit – ben ik ontzettend blij dat ik die stap heb genomen. Wat een heerlijk dieetboek is dit! Het vraagt voor sommigen wel wat begeleiding in het begin om de aspecten, zoals visualisatie, toe te passen, vooral wanneer je je nooit iets op dit gebied hebt gedaan. De cd’s kunnen je daarbij helpen.

Zelf heb ik gemerkt dat de ochtendvisualisatie/-meditatie (op de cd) voor mij het lastigste te doen is in een gezin waarvan de kinderen toch echt op tijd op school moeten zijn & manlief in en uit de slaapkamer loopt om nog het één en ander te pakken. De avondvisualisatie/-meditatie ging op zich, ware het niet dat ik niet in slaap wilde vallen met de koptelefoon nog in en de apparatuur nog aan. Aangezien meditatie niet nieuw voor me is, nam ik de visualisatie daarom uiteindelijk maar mee in mijn dagelijkse meditatiemoment.

Wat ik één van de mooiste principes van het boek vind, is dat het gericht is op het toevoegen van gezonde aspecten aan je voeding en dagelijks leven en NIET op wat je zou moeten laten. Zo kun je steeds een stapje toevoegen, zonder je schuldig te voelen over de rest. De rest volgt vanzelf.

In het boek worden hele rake dingen gezegd over de invloed van o.a. stress, schaarste (en dus ook van diëten), te weinig voedingsstoffen, gifstoffen, etc. op je lichaam en het tempo waarop je wel (of juist geen) vet verbrandt. De vergelijking met Jerry de kat is daarbij briljant 🙂

Ik vind het boek van de Gabriel Methode, afvallen zonder dieet, zeker een aanrader! Heel compleet en vernieuwend. Ook kan het je blik op afvallen compleet veranderen.’

www.degabrielmethode.nl

 

Afvallen zonder dieet met de Gabriel Methode is niet duur !

De Gabriel Methode, afvallen zonder dieet, is niet duur !

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.