Actief aanwezig zijn op fora is positief voor je business

Wanneer jij jezelf wilt positioneren online doe je er goed aan om actief mee te spelen op belangrijke fora die relevant zijn voor jouw branche. Je online profileren kent verschillende voordelen. In dit artikel sommen we er enkele voor je op.

Vertrouwen

Ook al groeit de online markt elk jaar opnieuw, toch blijven mensen sceptisch als het aankomt op online kopen. Mensen verlangen nog steeds naar dat persoonlijke aspect waar ze vertrouwen in kunnen leggen. Dat begeerde persoonlijke aspect kan je opvangen door aanwezig te zijn op een forum die verband houdt met jouw product. Op die manier sta je online in contact met je klanten en ben je ook steeds op de hoogte van de vragen of onduidelijkheden die rond je business cirkelen.
De online marketeer moet zich dus inspannen om een sterk vertrouwen binnen het forum te creëren en om eventueel nieuwe klanten aan te trekken.

Selling

Eens je een gevestigde waarde bent binnen het forum kan je overgaan tot de volgende stap, jezelf aanprijzen. Dit kan je doen via verschillende wegen. Je kan door je rijke kennis mensen overhalen om de juiste keuze te maken, namelijk het aankopen van je product. Je kan je naamvisibiliteit verhogen door heel wat te posten in combinatie met je promotionele “signature” of handtekening. Je kan problemen aankaarten en vervolgens uit de doeken doen hoe jij deze hebt kunnen oplossen. De mogelijkheden zijn haast eindeloos.
Naast het promoten van je eigen waarden is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat anderen ook het voordeel moeten zien in wat jij zegt op een forum. Wanneer je bijvoorbeeld telkens dezelfde boodschap herhaalt en de andere leden zien hier het nut niet van in,dan zal dit een omgekeerd effect teweegbrengen. Je zal afgestempeld worden als spam wat ook gevolgen kan hebben voor je productimago.

 Links

Nog een belangrijk voordeel dat zich binnen fora afspeelt is dat je links kan integreren. Dit is niet alleen belangrijk voor je SEO linkbuilding maar ook voor je zoekmachine marketing strategie op zich. Wanneer iemand een zoekopdracht ingeeft in een zoekmachines zullen er hoogrankende fora opduiken in de resultaten. Het is aan te raden dat jij met jouw business teruggevonden wordt in die fora.

Kortom: het aanwezig zijn op fora zal je business een menselijk en vertrouwenswaardig aspect toekennen, het geeft je de mogelijkheid om iemand online te kunnen overtuigen en het kan je zoekmachine marketing strategie ondersteunen.  Je zou je haast voor minder al gaan aanmelden.

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.