10 tips voor een perfecte massage

Wie vindt het niet leuk om een massage te krijgen? Inderdaad, niemand. Maar er zijn weinig mensen bij wie masseren een onderdeel is van hun dagelijkse leven. Hier alvast enkele tips om massages in te bouwen in je dagelijkse leven.

Natuurlijke oliën

Onze geur is een sterk zintuig. Dat beseffen supermarkten en winkels maar al te goed. Vaak gebruiken ze geuren om een bepaalde sfeer op te wekken of om je trek te doen krijgen in een bepaalde voeding. Denk maar aan de bakker die zijn deuren wagenwijd openzet zodat voorbijgangers de geur van vers gebakken brood en lekkere ontbijtkoeken kunnen opsnuiven. Het is een oude truc, maar het werkt perfect. Ook bij massage zijn geuren ontzettend belangrijk. We adviseren om natuurlijke oliën te gebruiken. Natuurlijke oliën bevatten geen toegevoegde schadelijke stoffen die irritaties op de huid kunnen veroorzaken.

Planning

Een massage plan je best in de dag ervoor. Zo ben je er zeker van dat er ook iets van komt. Tijdens de massage komt zowel bij de gever als bij de ontvanger een stof vrij die ons goed doet voelen. De moeite waard dus om een massage goed in te plannen.

Massage bestellen

Het kan best zijn dat je geen partner hebt of dat je partner niet zo’n grote fan is van massages. In dat geval kan je langsgaan in een massagesalon. Opgelet: de kwaliteit en de prijzen verschillen heel sterk. Dus heb je een goed massagesalon gevonden, dan is het aan te raden daar te blijven. Weet je niet hoe je een goede wellness of massagesalon moet zoeken? Kijk snel op zoekeenwellness.be of zoekeenmassage.be. Daar vind je tientallen uitstekende wellnesscentra en massagesalons met vermelding van aanbod, prijs, arrangementen, foto’s en contactgegevens.

Maak het sfeervol

Zet een ontspannend muziekje op, plaats enkele kaarsen en doe wat olie in een verstuiver. Laat alle zintuigen ontspannen. Dat is de beste context voor een geslaagde massage.

Goede temperatuur

Als je lichaam ontbloot is, verlies je gemakkelijker de warmte in je lichaam. Daarom is het belangrijk dat de ruimte niet te koud is. Een goede tip is ook om eerst de olie op je hand te doen en pas daarna op het lichaam van diegene die gemasseerd wordt. Een grote handdoek kan ook verhinderen dat de ander het te koud krijgt.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.