Hoe zomerjurk kiezen

Het is zomer! Goed nieuws dus. Maar is dit ook goed nieuws als je naar je garderobe kijkt en op zoek gaat naar een zomerse jurk voor overdag of eentje die dienst kan doen als avondkleding voor een leuke cocktailparty? Luidt het antwoord “nee”, dan is het allicht tijd om te gaan shoppen. Dan komt natuurlijk de volgende vraag: welke jurk past het best bij mijn figuur. Hier alvast enkele tips voor het vinden van de perfecte zomerjurk.

Korte benen

Heb je korte benen? Dan is het belangrijk deze langer te laten lijken dan ze in werkelijkheid zijn. In dit geval ga je best voor een jurk die niet te lang en te wijd is. Waarom? Een kortere en smallere jurk maskeert de lijn van je heupen en dus die van je benen. Wat je benen automatisch langer doen lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

Appel

Heeft je lichaam de vorm van een appel? Dan kies je best voor een babydoll jurk.  Deze rok danst om je middel en sluit perfect aan bij je lichaam. Als je er daarbij ook nog eentje kiest met een print dan zal je er ook slanker uitzien.

Peer

Als je een peervormige figuur hebt is het belangrijk een jurk te kiezen die strak is aan de bovenkant en wijd aan de onderkant. Dergelijke jurk maskeert je achterwerk, waardoor je je perfect op je gemak zal voelen.

Kleine borsten

Ga in dit geval voor een jurk met een hogere halslijn. Wat ook goed werkt zijn transparante gedeeltes. Maar ga niet te transparant. Het moet nog stijl- en klassevol blijven.

Zandloper

Een zandloperfiguur heeft nood aan accentuering. Toon die rondingen! Accentueer je je middel, dan komen je natuurlijke rondingen automatisch in de spotlight te staan. Dit laat je zandloperfiguur perfect tot zijn recht komen.

Klein

Kies een korte en compacte jurk, liefst met een in het oog springende print. Dit leidt de aandacht af van je gestalte en zal ervoor zorgen dat je je goed in je vel voelt.

Ga in ieder geval ook eens kijken op de website van Beslist. Daar kan je verschillende jurken met elkaar vergelijken vooraleer je een aankoop doet. Zo ben je er zeker van dat je de beste aankoop doet.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.