Zonnepanelen op vele fronten goed voor het milieu

Hoe milieubewust bent u? Het is belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt wanneer we het over het milieu hebben. De opwarming van de aarde is een probleem van ons allemaal. U wilt toch ook dat uw kinderen en kleinkinderen een gezonde en veilige toekomst tegemoet gaan? Een effectieve manier om uw steentje bij te dragen aan een beter milieu is door zonnepanelen op uw woning te laten plaatsen. Zonnepanelen zijn op vele fronten goed voor het milieu.

Energie opwekken zonder vervuilende stoffen

Zonne-energie is schone energie, omdat er bij het opwekken van zonne-energie geen milieuvervuilende stoffen vrijkomen. U stoot met deze manier van energie opwekken bijvoorbeeld geen broeikasgassen uit, zoals CO2 (koolstofdioxide). Dit is een van de belangrijkste gassen die verantwoordelijk is voor het toenemende broeikaseffect op de aarde. Maar hoe zit het met de productie van de zonnepanelen? Voor het vervaardigen van zonnepanelen wordt helaas wel fossiele brandstof gebruikt die tot de uitstoot van CO2 leidt. Echter na drie jaar energie opgewekt te hebben met uw zonnepanelen hebt u al even veel energie bespaard als dat er noodzakelijk was voor het vervaardigen van uw zonne-installatie.

Zonnepanelen gaan heel lang mee

Daarbij gaan zonnepanelen ook heel lang mee. Uw zonnepanelen hoeven dus niet om de haverklap vervangen te worden. U mag ervan uitgaan dat uw zonnepanelen minstens 25 jaar meegaan, aldus een zonnepanelen specialist in Groningen. Wat ook interessant is om te weten is dat de belangrijkste grondstof van een zonnepaneel silicium is. Silicium komt in enorme hoeveelheden op de aarde voor. Het is na zuurstof het meest voorkomende bestanddeel in de aardkorst. We hoeven dus niet bang te zijn dat we zonder komen te zitten. Wanneer uw zonnepanelen zijn verouderd kunnen bepaalde onderdelen worden hergebruikt. Er wordt op het moment hard gewerkt om een Europees hergebruiksysteem voor zonnepanelen te ontwikkelen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.