Waarom jij niet gevonden wordt online

Internet en e-commerce is booming business. Iedereen heeft het ongetwijfeld al eens gehoord: Online valt (veel) geld te verdienen. Cijfers en sexy grafieken die je overstelpen met omzet, bezoekersaantallen en onwaarschijnlijke realisaties. Even snel een website of e-commerce online gooien voor de euro’s te verdienen is een illusie dat vele mensen nog steeds in het achterhoofd houden. Dromen worden vaak doorprikt na enkele maanden als ze niet het gehoopte resultaat zien dat ‘anderen’ je hebben voorgesteld. En dan rijst de grote vraag ‘Waarom wordt ik niet gevonden op het internet?’

“Snel ‘scoren’ op het internet doe je enkel op websites waar je jouw creditcard moet bovenhalen waar je een geweldig ‘low-cost’ abonnement moet aanschaffen voor werelds beste stripshow.”

Er zijn tal van factoren dat startende marketeers, webmasters of ondernemers niet in achting nemen tijdens de uiteenzetting van hun business online. Ze onderschatten vaak de draaglast en impact van een degelijke online marketing strategie.

Het enige wat ze doen is tijd en geld investeren zonder goed na te denken wat er op lange termijn te verdienen valt. Zoals een impuls search internetgebruiker zoekt naar rode schoenen vandaag en morgen zwarte schoenen, vallen vele ondernemers in de val van subjectief advies en meningen. Storten zich vol enthousiasme op een nieuw plan, of vernieuwde strategie zonder de juiste vragen te stellen.

“Een ‘foute’ start, brengt jou in een zandbak zoals op een golfterrein, waar je wel speelt, maar niet verder geraakt dan 4 meter.”

Sommige van de duurste Van Gogh’s ter wereld hangen ergens in een private villa zonder dat iemand ze kan zien. Zonde toch? Voor websites geldt net hetzelfde. Wat heb je aan een mooie functionele website als niemand hem vindt? Beginnen bij het begin, en dat is eerst weten waarvoor SEM (Search Engine Marketing) daadwerkelijk staat.

Search Engine Marketing

Search Engine Marketing, ofwel Zoekmachine Marketing is een brede waaier van digitale kanalen die worden ingezet om een product, dienst, persoon of bedrijf beter in kaart te brengen. Het begrip marketing is met de jaren geëvolueerd en ruimer geworden. Grijze zones zijn opgedoken en velen zien het verschil niet meer tussen een marketeer en emarketeer. Een marketeer is vaak een emarketeer, maar een emarketeer is in veel gevallen geen marketeer.

SEM is een alomvattend proces waarbij alles draait om visibiliteit en verkeer naar een website of e-commerce. Verkeer en bezoekers dus het grootste objectief. Meer verkeer staat voor meer visibiliteit, en meer visibiliteit zou zich moeten vertalen in conversie. Concreet is SEM: SEO, SEA,  Sociale Media, Video Marketing,  Affiliate Marketing, Display Advertising

Investeren in een SEM

SEO en SEA gaan hand in hand, maar velen zien niet direct het verband. We gaan er ook geen doekjes omwinden. SEO of zoekmachine optimalisatie is een langdradig, saai en lange termijn traject, doch een must. SEA of zoekmachine adverteren is kostelijke maar noodzakelijke investering.
Een optimale campagne opzetten is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom ook dat vele bedrijven een SEM bureau inschakelen voor het beheer.

Alles draait in Google om data. Er mag nog een sterk marktonderzoek voorheen gegaan zijn, met ijzersterke cases, maar dat betekent nog niet dat die data wel voor jouw doelgroep relevant genoeg is. Geld spenderen aan een Google Adwords campagne betekent ook data verzamelen van zoekopdrachten en interesses uit jouw doelgroep.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.