Waardoor krijg je spierpijn


Spierpijn, iedereen kent het en heeft het wel eens gehad. We zijn dus allemaal wel bekend met het gevoel van spierpijn. De ernst er van en hoe lang de spierpijn blijft verschilt echter per persoon. Daarnaast kan spierpijn ontstaan om verschillende redenen. Bijvoorbeeld na een verkeerde beweging, na een zware inspanning en ga zo maar door.

Spierpijn
Spierpijn, ook wel myalgie genoemd, is simpel gezegd pijn aan de spieren in het lichaam. Spierpijn kan ontstaan op verschillende plekken in het lichaam. In de benen, de armen, de nek, de vingers, de rug en ga zo maar door. In de meeste gevallen ontstaat spierpijn na overbelasting. Spierpijn ontstaat in bijna alle gevallen een dag na de inspanning. De tweede dag is de spierpijn het ergst.

Hoe ontstaat spierpijn?
Een belangrijke vraag bij spierpijn is natuurlijk, hoe ontstaat het? Spierpijn ontstaat wanneer er melkzuur in de spiervezels terecht komt. Dit ontstaat niet alleen in de spiervezels maar ook in het bloed. Vervolgens zal er spierpijn ontstaan. Het is natuurlijk ook mogelijk dat er spiervezels gescheurd zijn. Dit klinkt echter ernstiger dan het daadwerkelijk is. Het hersteld in de meeste gevallen snel weer.

Spierpijn kan ontstaat op verschillende plekken in het lichaam. Op welke plek het ontstaat hangt af van wat er gedaan is. Wanneer mensen hardlopen, krijgen ze vaak last van spierpijn in de benen en de kuiten. Mensen die aan tennis doen kunnen weer last krijgen van spierpijn in de armen. Ook de ernst van de spierpijn kan verschillen. Zo zal de ernst van de spierpijn groter zijn wanneer men al een lange tijd niet meer heeft gesport dan de ernst van spierpijn bij fanatieke sporters.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.