Uw auto verkopen en de keuring

Wilt u als particulier uw auto verkopen, dan komt daar automatisch de keuring bij kijken. Op zich lijkt dit een habbekrats, maar toch is het goed om daar eventjes bij stil te staan. Er zijn namelijk nogal wat redenen waarom u niet lichtjes over die keuring heen mag gaan.

Eerst en vooral is er het moment van de keuring. Wanneer gaat u uw auto voor de wagen verkoop laten keuren? Men kan dit doen op het moment dat de auto te koop wordt gesteld. Bedenk dan wel dat deze keuring slechts 2 maanden geldig is. Als uw auto binnen deze termijn niet verkocht is, hebt u onkosten gemaakt die niet nodig waren en moet u opnieuw de auto laten keuren voor de occasion verkoop.

 

2de hands auto laten keuren door de auto aankoop bedrijf

 

U kan ook wachten tot u een geïnteresseerde auto aankoop bedrijf hebt en de auto dan laten keuren. Maar wat doet u dan als de auto wordt afgekeurd? Uiteraard moet u de auto dan laten herstellen als u deze toch wilt verkopen. Dat kan alweer een flinke hap uit het budget zijn. U moet er trouwens niet op rekenen dat u die extra prijs aan de auto opkoper zal kunnen doorrekenen, aangezien deze interesse in uw voertuig had voor de prijs die overeengekomen was alvorens u naar de keuring ging. Overigens is het nog zeer de vraag of de koper sowieso nog interesse in uw auto zal hebben als deze verneemt dat het voertuig niet door de keuring geraakte. Om dit te vermijden, vraagt u best een voorschot aan de persoon die de auto wilt kopen. Op die manier zal men minder geneigd zijn om af te haken als de auto niet meteen door de keuring geraakt.

 

Belang van de Carpass

 

Laat u uw auto keuren voor de auto verkoop, dan wordt er ook een Carpass meegeleverd. Bij die Carpass hoort een beschrijving waarin tal van elementen worden nagekeken en die worden beoordeeld als zijnde in orde, als zijnde na te zien of als zijnde te herstellen. Als er in de kolom van “te herstellen” veel opmerkingen staan, kan u er van op aan dat de koper over de uiteindelijke prijs nog een gesprekje zal willen voeren.

 

Zich geen zorgen maken over de keuring van je 2de hands wagen

 

U merkt het, die keuring voor de wagen verkoop kan maar al te vaak een addertje onder het gras vormen bij de verkoop van uw auto. Als u aan een handelaar uw auto gaat verkopen, is deze keuring niet nodig. Een auto verkopen zonder problemen met de keuring (en dus aan een handelaar) doet u best via de 2de hands wagen verkopen site “ikwilvanmijnautoaf.be”. Hier wordt door professionele mensen gratis en vrijblijvend voor u onderhandeld over de verkoop van uw wagen.

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.