Tips eerste werkdag

Tips eerste werkdag van loopbaancoach Johan ter Borgh
eerste werk dagDie eerste werkdag lijkt soms wel iets magisch te hebben, maar niet in de goede zin. Je woelt de hele nacht lang in je bent en maakt je zorgen over die nagelbijtend spannende dag van morgen. Maak je je terecht zorgen? Welnee. In onderstaand artikel vind je een aantal nuttige tips.

Kleren maken de man
Zorg ervoor dat je er professioneel uitziet. Veel bedrijven stellen het op prijs wanneer hun medewerkers er niet als verslonsde bezems bij lopen. Heb je van tevoren al te horen gekregen of er een bepaalde kledingsstijl gehanteerd wordt? Houd je daar dan ook aan. Als je niets te horen hebt gekregen, kun je je het beste redelijk net kleden. Zo val je in ieder geval niet helemaal buiten de toon.

Wees stipt
Je gooit natuurlijk onherroepelijk je eigen glazen in als je de eerste dag twee uur te laat komt aankakken. Veel werkgevers stellen het op prijs als je vijf minuten voor aanvang aanwezig bent, zodat je niet de eerste vijf minuten van betaalde tijd zit te wachten op je langzaam opstartende computer.

Wees professioneel
Professionaliteit komt in allerlei soorten en maten, maar er zijn zeker een aantal dingen die je beter kunt laten. Probeer niet te grappig te zijn of te nonchalant over te komen, want de kans is groot dat je de plank dan misslaat. Stel jezelf netjes voor en probeer van elke collega de naam en iets interessant te onthouden, zodat je iets hebt om met ze over te praten. Grappen maken kan later altijd nog.

Wees eerlijk als je hulp nodig hebt
Bij sommige bedrijven gaat het er snel aan toe. Je wordt geacht om gelijk mee te lopen en voor een uitgebreide introductie is geen tijd. De kans is groot dat het je allemaal net iets te snel gaat en je niet alles begrijpt. Durf in zulke situaties om hulp te vragen, hoe groot die drempel ook lijkt te zijn. Een goede werkgever zal begripvol reageren en de zaken rustig met je doornemen.

Met bovenstaande tips is je eerste werkdag een stuk makkelijker. Nog meer tips? Kijk eens op de website van de Coach in Almere, Johan ter Borgh. Zij weten er alles van.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.