Scheiding van tafel en bed kan de financiële oplossing zijn

Scheiding van tafel en bed werd vroeger alleen toegepast door mensen wiens religie het niet toe liet om te scheiden maar ook niet meer met elkaar konden zijn. Tegenwoordig is het steeds vaker een voorkomende noodzaak. Het is natuurlijk triest als scheiden financieel verstandig of zelfs noodzakelijk is. Zeker wanneer je nog van elkaar houdt. En sommige mensen zullen het ook echt niet doen. Maar het water je aan de lippen staat en je moet overleven kan het de ultieme oplossing zijn. In deze lichten wij toe hoe het werkt.

Scheiden een verdrietige maar noodzakelijke beslissing

Een scheiding van tafel en bed lijkt erg op een reguliere scheiding. Er gang naar de rechter is gelijk. Er zal een echtscheidingsconvenant gemaakt moeten worden waarin alle verdelingen en afspraken staan vermeld en mochten er minderjarige kinderen zijn dan moet ook een ouderschapsplan opgesteld worden. Over alles moet worden nagedacht. Alle bezittingen en eventuele schulden moeten verdeeld worden. Het enige verschil is dat een scheiding van tafel en bed een scheiding is waarbij je formeel gehuwd blijft. Je kan dan ook niet zo maar een nieuw huwelijk of geregistreerd partnerschap aangaan. Het is wel mogelijk de status van scheiding van tafel en bed om te zetten in een andere. Ook hiervoor moeten de gangbare paden bewandeld worden.

Hoe regel je een scheiding van tafel en bed

Omdat de rechter uiteindelijk uitspraak moet doen zullen de benodigde stukken bij de rechtbank moeten verschijnen. Een mediator kan jullie helpen vanaf het moment dat jullie besluiten te scheiden tot aan het indienen van het verzoek aan de rechtbank. Een mediator weet precies wat in dit specifieke geval nodig is en zorgt ervoor dat niets aan het toeval wordt over gelaten. Mediator Deventer heeft ruime ervaring met het begeleiden van mensen die in een situatie zitten waarbij scheiden van tafel en bed noodzakelijk is. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ze op.

scheiding van tafel en bed

Dit bericht is geplaatst in Relatie en Familie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.