Past rittenadministratie bij uw onderneming?

Rittenadministratie en kilometerregistratie door middel van een systeem zoals routevision neemt steeds meer toe in populariteit.  Dit is vooral het geval bij ondernemingen, aangezien het een echte uitkomst kan zijn om efficiënter en productiever te werken. Echter zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten, zo kun je problemen met bijvoorbeeld de Belastingdienst voorkomen. Het is namelijk zo dat je, mits je kunt aantonen dat je zakelijke auto’s voor minder dan 500 kilometer privé gebruikt, geen bijtelling hoeft te betalen. Rittenregistratie kan dus een groot belastingvoordeel opleveren. Zo zitten er ook aan kilometerregistratie vele voordelen, zo kun je exacte tijdstippen, kilometerstanden en GPS-locaties aflezen op ieder moment. 

Waar op letten bij rittenadministratie

Toch zijn er een aantal dingen waar je echt op moet letten als je gebruik gaat maken van rittenadministratie of kilometerregistratie voor jouw onderneming. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om de zakelijke auto mee te nemen op vakanties. Er mag immers niet meer dan 500 kilometer privé gereden worden zonder dat er bijtelling betaald moet worden. De Belastingdienst heeft het ook specifiek verboden om de zakelijke auto van de onderneming te ‘huren’, De Belastingdienst ziet dit ook als privegebruik en het is dus niet toegestaan. Wanneer je de auto toch meeneemt op vakantie loop je het risico op een fikse boete van de Belastingdienst en ook dien je bijtelling te betalen over de privé gereden kilometers. 

Waar op letten bij kilometerregistratie

Ook bij kilometerregistratie zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo zit er een verschil tussen handmatige kilometerregistratie en automatische kilometerregistratie. Handmatige kilometerregistratie kan gedaan worden door middel van het printen van een rittenstaat en die in de auto te leggen. Hier kan dan met pen de statistieken van de rit op ingevuld worden. Ook kun je via een Excel sheet op je smartphone deze gegevens invullen. Dit kan echter wel veel tijd gaan kosten en je loopt misschien een verhoogd risico op het verkeerd invullen van gegevens waardoor je fikse boetes van de Belastingdienst kunt krijgen. Automatische kilometerregistratie gaat door middel van een black box en zal je minder tijd kosten. Het systeem registreert zelf alle benodigde gegevens en daar hoef je dus zelf niets mee te doen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.