Een leven als vrachtwagenchauffeur 

Als vrachtwagenchauffeur is het erg belangrijk om je kilometerregistratie op orde te hebben. Je maakt veel kilometers, waardoor een foutje in de administratie ervan grote gevolgen kan hebben. Wanneer je als vrachtwagenchauffeur aan het werk gaat, is het een noodzaak om te houden van lang stilzitten en op de weg zijn. Wanneer je een gezin hebt is het ook belangrijk om je tijd goed in te plannen, waardoor je zoveel mogelijk tijd met je gezin kan hebben en op zo min mogelijk belangrijke momenten weg bent. Dit kan soms erg lastig zijn, dus veel vrachtwagenchauffeurs vinden het heerlijk om er even alleen op uit te gaan. 

Een lange rit voor de boeg 

Meestal krijg je een paar dagen van tevoren te horen waar je naartoe moet. Stel, dit is Madrid in Spanje, dan moet je circa      1500 kilometer heen en dezelfde afstand terug af gaan leggen. Dan kan je alvast een schatting maken hoe lang je onderweg bent, waardoor je met je gezin kan afspreken wanneer ze je weer kunnen verwachten. Meestal heb je een eigen vrachtwagen, dus je kan alles zelf inrichten en je route beginnen te plannen. Ook is het belangrijk om te weten waar je ongeveer moet stoppen, zodat je de beste stopplaatsen uitzoekt om wat te eten en om te slapen. Een goede voorbereiding is het halve werk. 

De rit naar Spanje 

De dag is aangebroken dat je naar Madrid gaat rijden. Je hebt alles bij je en je gaat naar het bedrijfsterrein om je vrachtwagen op te halen. Dan kan je eindelijk de weg op. Het eerste stuk is meestal bekend bij de meeste vrachtwagenchauffeurs, omdat ze deze altijd rijden om ergens te komen. Dit is dus niet zo lastig. De autowegen zien er ook vrijwel altijd hetzelfde uit. Het lastigste is wanneer je Madrid nadert en van de snelweg af moet om het bedrijfsterrein waar je goederen moet leveren te vinden. Wanneer dit is gelukt kan je met een lege vracht weer terug naar je gezin.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.