Een auto verkopen en koper is niet tevreden

Een auto verkopen van particulier aan particulier kan soms heel vlotjes gaan. Althans, dat was wat de verkoper van een BMW X3 dacht.

 

De man had de wagen te koop gesteld, en één van de eerste geïnteresseerden nam de wagen over voor een redelijke prijs. Er werd wel wat aan onderhandelen gedaan over de prijs, maar daar had de man zich aan verwacht. Enfin, de persoon in kwestie was heel tevreden dat zijn auto zo vlotjes verkocht was. Tot de wagen aankoper twee weken later opnieuw aan zijn deur stond met klachten.

 

Wagen verkopen als particulier leidt tot vechtpartij

 

Er was iets fout gelopen met de radiator en dat had de auto opkoper behoorlijk wat geld gekost. De man was dus duidelijk niet tevreden en vroeg aan de verkoper wat die daar ging mee doen. Plots leek die goed geslaagde wagen verkoop een pak minder leuk. Want hoe meer de verkoper liet verstaan dat hij niet op de hoogte was van het gebrek en dat hij dus niet van plan was om in de onkosten te delen, hoe bozer de auto aankoper werd. Hij begon te dreigen met een rechtszaak en had papieren van internet afgedrukt waaruit bleek dat zelfs een particuliere verkoper kon verantwoordelijk gesteld worden voor verborgen gebreken. De man die de auto had verkocht hield voet bij stuk en het bleef bij een beetje schelden. Echter, enkele dagen later kwam de man terug met een fors uit de kluiten gewassen kennis. Die kennis zag er niet meteen een doetje uit en beweerde zeer goed op de hoogte te zijn van auto’s. Het gebrek dat er aan de auto was, had de verkoper moeten weten. Deze stoere bink liet duidelijk verstaan dat hij zijn auto niet had mogen verkopen zonder de koper op de hoogte te brengen van het gebrek. Maar hoe meer de verkoper liet uitschijnen dat hij totaal niet op de hoogte was van dat gebrek, hoe minder aangenaam de stoere bink leek. En wat te verwachten was, bedreigingen begonnen naar boven te komen. Bij zoverre dat de verkoper de politie van die bedreigingen op de hoogte bracht, maar die konden natuurlijk niets doen als er uiteindelijk (nog) niets gebeurd was. Op de vraag of de man zijn auto nog altijd particulier zou verkopen, is het antwoord expliciet neen.

 

Slachtoffer verkoopt voortaan zijn auto niet meer zelf

 

Zeker niet als men weet dat er een ongelooflijk eenvoudige manier bestaat om je auto te verkopen via de auto verkopen site “ikwilvanmijnautoaf.be”. Je biedt gratis je auto aan en het onderhandelen gebeurt door gespecialiseerde mensen. Binnen de 24 uren mag je het hoogste bod voor je auto verwachten van een erkende auto aankoop bedrijf, en dan nog beslis jij of je op dat bod wilt ingaan of niet van de auto opkoop bedrijf.

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.