Buispalen van staal heien

Stalen buispalen kunnen op twee wijzen worden geheid. Op de eerste plaats is er het inwendig heien, waarbij er in de paal wordt geheid. Daarnaast is er het uitwendig heien, waarbij dit op de bovenzijde van de paal gebeurt. Om te voorkomen dat er tijdens het heien puin, aarde of ander vuil in de holle buispaal wordt geduwd is elke stalen buispaal voorzien van een voetplaat. Deze voetplaat, die zich aan de onderkant van de paal bevindt, voorkomt dat er iets in de buispaal terecht komt. De stalen buispalen worden in secties geheid, waarbij iedere nieuwe sectie op de al ingeheide sectie wordt gelast. Pas wanneer de stalen buispalen zich op de juiste diepte bevinden worden deze met beton gevuld en van wapening voorzien.

 

Voordelen van het heien van stalen buispalen

Stalen buispalen kunnen ook worden aangebracht middels (trillingvrij) schroeven of trillen. Heien biedt diverse aantrekkelijke voordelen. De stalen buispalen worden aangebracht in secties, welke aanzienlijk kleiner zijn dan de totale buispalen. De secties zijn gemakkelijker naar de locatie te transporteren en door de beperktere omvang kunnen de kosten voor het transport worden gedrukt. Er kunnen kleinere machines worden gebruikt en een beperkte werkruimte is geen enkel probleem. De stalen buispalen zijn korter, waardoor er gemakkelijker voor inpandig heien kan worden gekozen wanneer dit nodig is.

 

Nog meer voordelen

Bovenstaande voordelen hebben betrekking op zowel inwendig als uitwendig heien van de stalen buispalen. Wanneer er gekozen kan worden voor inwendig heien dan levert dit nog een aantal extra voordelen op ten opzichte van het uitwendig heien. Bekijk meer informatie over stalen buispalen heien.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.