Bestrijden van hoofdluizen

Hoofdluizen, alleen al bij het idee komt de jeuk al opzetten. Hoofdluizen komen veel voor bij kinderen omdat ze een gemakkelijk doelwit zijn. Tegenwoordig worden er dan ook vaak kammoeders ingeschakeld op basisscholen. Alle kinderen worden dan gecontroleerd doormiddel van een speciale kam. Zijn er luizen aangetroffen dan is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen.

Hoofdluis
Die kleine kriebelende beestjes, waar je al jeuk van krijgt als je er alleen maar over praat. De hoofdluis leeft van het bloed van mensen. Doordat de hoofdluis bloed zuigt uit de hoofdhuid, ontstaat er erge jeuk. Deze jeuk ontstaat omdat wij als mensen een allergische reactie krijgen op het speeksel van de luis. Hoofdluizen kunnen heel gemakkelijk worden overgedragen en ze zijn daarom ontzettend besmettelijk.

Actie ondernemen
Als er luizen zijn geconstateerd binnen in je gezin dan moet je gelijk actie ondernemen. Vermeld het aan de omgeving en maak het hele huis schoon. Dit zal ervoor zorgen dat de luizen en neten zullen verdwijnen. Daarnaast zijn de volgende dingen ook van belang:

– Houd de nagels van de gene met luizen zo kort mogelijk, dit voorkomt wondjes op de hoofdhuid
– Controleer met een speciale luizen kam alle gezinsleden minimaal 1 keer in de week
– Doe alle jassen en knuffels in plastikzakken, hierdoor zullen de hoofdluizen stikken

Behandeling
Hoofdluis bestrijden kan op verschillenden manieren gedaan worden.

– Het gebruik van de natkammethode, de meest effectieve manier.
– Melathion: Een lotion met een onaangename geur, waardoor de luizen zullen sterven.
– Speciale crèmespoeling: Zorgt ervoor dat het lijm waarmee de hoofdluis zich vast nestelt wordt afgebroken en maakt het haar gladder. Hierdoor zullen de neten hun houvast verliezen en vervolgens verdwijnen.

Als je er voor kiest om de speciale shampoo of crèmespoeling te gebruiken is het belangrijk om een speciale luizenkam te gebruiken. Kam hiermee meerdere malen per weeg gedurende 14 dagen lang.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.