Belang zonne-energie neemt toe

Zonne-energie zal in de toekomst veel meer invloed hebben in de Nederlandse economie dan tegenwoordig. Naar verwachting stijgen het aantal voltijdsbanen in de zonne-energiesector tot ongeveer 10.000 in 2020 in Nederland. Eind 2012 was dit aantal 1.500. Als deze voorspelling klopt, is dat een enorme ontwikkeling.

Zonnestroom forse groei

Het bestaande vermogen aan zonnestroom zal zich ook enorm uitbreiden. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken die onlangs gepresenteerd zijn in Den Haag. Men had het ook uitgebreid over zonnepanelen in Den Haag, en de mogelijkheden die het met zich meebrengt. Deze uitvoerige onderzoeken werden gedaan door een grote groep Nederlandse bedrijven en organisaties die zich samen verenigingen in het ‘Nationaal Actieplan Zonnestroom’.
Zonnestroom groeit hard door het gevolg van de prijsdaling van bijvoorbeeld zonnepanelen, maar ook omdat het voor de consument tegenwoordig erg eenvoudig is om zelf zonnestroom op te wekken. Zelfs zonder de subsidie die er beschikbaar voor is, is een gemiddeld Nederlands gezin al sinds eind 2011 voordeliger uit met zonnepanelen.

Positief toekomstbeeld

De ontwikkeling van zonne-energie past compleet bij de trend dat elektriciteit meer en meer decentraal word opgewekt, onder andere door buurtbewoners. Particuliere, maar ook zakelijke consumenten zullen in de toekomst steeds meer gaan profiteren van goedkope zonne-energie en al de voordelen daar van. Naar verwachtingen zullen zij steeds meer gaan investeren in zonne-energie en gezamenlijk initiatieven ondernemen met betrekking op lokaal opgewekte zonnestroom. In de toekomst zal het dus nog toegankelijker worden dan het al is.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.