Auto verkoop: universeel is een must!

Er zijn vele verschillende soorten en modellen van auto’s op de markt, voor elk wat wils, en elke prijsklasse is vertegenwoordigt. Wanneer de consument van vervoersmiddel wisselt, of een nieuwe aanschaft, zal deze consument zonder problemen in elk willekeurig model kunnen stappen, en zonder er bij na te denken wegrijden.

Dat nadenken hebben de autofabrikanten al gedaan voor de consument, gelukkig maar, want wat als er geen universele bediening zou zijn van dingen zoals het stuurwiel, of elk model auto een andere opzet van de rem en gas pedalen, zou het verwarrend worden voor de consument.

Identieke besturing om auto verkoop makkelijker te maken

Vele onderdelen van verschillende automodellen zijn dan ook hetzelfde, zelfs onderdelen die niet direct door de consument bedient worden.het zou erg vervelend en onhandig zijn als de consument bij een ander type auto, eerst de complete handleiding moet doornemen om het te kunnen besturen. Geen enkele bezitter van een geldig rijbewijs zal dan ook twijfelen over de positie van het gaspedaal, bij welke auto dan ook. Uiteraard is er ook de wet die bepaalde veiligheidsmaatregelen vereist, zodoende hebben alle auto’s bijvoorbeeld autogordels van vaak dezelfde dikte en sterkte. Een bestuurder kan van twee verschillende automodellen dezelfde reactie verwachten tijdens het remmen als beide auto’s uitgerust zijn met ABS. Dat is ook altijd zo geweest, ook vroeger waren bijna alle auto’s bij de auto inkoper om de hoek identiek wat de besturing betreft, net als een televisie is het de bedoeling dat iedereen meteen weet wat ie moet doen zonder al teveel na te denken.

Universeel onder de motorkap om geen auto inkopers af te schrikken

Maar ook onder de motorkap zal de consument bij verschillende automerken, toch bekende onderdelen tegenkomen, waarbij het merk van de auto niet uitmaakt. De accu bijvoorbeeld kan van elk willekeurig merk zijn, zoals een schoen meerdere prinsesjes past, past een accu in meerdere auto’s. Het zou erg kostbaar zijn, voor elk automodel een andere accu te ontwikkelen en te produceren, en het is vaak ook overbodig want ook de wisselstroom dynamo die deze accu weer moet opladen, is vaak een universeel ontwerp. Echter door verschillen in de bevestiging en aansluiting zal een dynamo niet zomaar uitwisselbaar zijn tussen verschillende automerken. Een beetje te vergelijken met de onderlinge verschillen in banden en velgen,alle wielen hebben het zelfde ontwerp maar zullen niet op elke auto passen. Stel u voor dat het niet zo zou zijn, dan zouden mensen voor dat ze hun oude auto verkopen en een nieuwe kopen eerste de hele auto moeten nalopen, tot elk onderdeeltje om er zeker van te zijn dat deze aan hun verwachtingen voldoet.

Auto onderdelen blijven universeel in de toekomst om auto verkoop te laten groeien

Nu word de uitvinding van het wiel als een van de belangrijkste uitvinding voor de auto gezien, maar het neemt niet weg dat bijna elk ander onderdeel van diezelfde auto ook zeer goed door ontwikkeld is. Hierdoor gebruiken vele autofabrikanten dezelfde basisontwerpen, waarvan bewezen is dat deze efficiënt en veilig functioneren. Want waarom zal een fabrikant geld investeren in de ontwikkeling van een nieuw remsysteem, als de bestaande schijfrem die op elke moderne auto te vinden is, uitstekend het voertuig tot stilstand brengt. En zelfs als er een fonkelnieuw remsysteem met bijvoorbeeld magneten op de markt komt, zal de consument nog steeds naar alle waarschijnlijkheid zonder er bij na te denken, bij een auto met handmatige transmissie, het middelste pedaal intrappen om te remmen. Dit is de makkelijkste manier om de auto verkoop eenvoudig te houden, om te voorkomen dat er teveel verschillende besturing systemen zijn waardoor auto inkoop bedrijven door de bomen het bos niet meer zien.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.