Assertiviteit in de studententijd

Het belang van assertiviteit wordt vaak in relatie gebracht met het werk. Door assertiviteit te zijn op de werkvloer, zorg je ervoor dat je beter om kunt gaan met conflicten, je ‘nee’ durft te zeggen en op een respectvolle manier feedback kunt geven. Assertief zijn is echter niet alleen belangrijk in de werksituatie. Pas als je na je studie aan het werk gaat, kom je erachter dat je assertiviteit erg belangrijk is. Waarom zou je niet beginnen te werken aan je assertiviteit in je studententijd?

Wanneer moet jij werken aan je assertiviteit?

Over ruim een maand beginnen weer duizenden onzekere studenten aan een nieuwe fase in hun leven. Weet jij je vaak geen houding te geven? Ben je bang om afgewezen te worden? Ben je niet goed in voor jezelf opkomen? En weet je vaak pas achteraf hoe je ergens op had willen reageren? Dan is het tijd om te werken aan je assertiviteit.

Een nieuwe wereld

Als student verandert je eigen veilige wereld in één klap in een nieuwe wereld waarin je alles weer moet ontdekken. Helemaal als je besluit om op kamers te gaan, moet je ineens jezelf redden. Je zult merken dat als je je zeker voelt, je minder opkijkt tegen bepaalde situaties. Denk bijvoorbeeld aan een gesprek met je docent, contact leggen met iemand die je wel ziet zitten, ‘nee’ zeggen als iemand je iets vraagt wat je niet wilt of omgaan met feedback. Met een gezonde dosis assertiviteit wordt jouw studententijd de mooiste tijd van je leven.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.