Zorg in Hilversum moet voor iedereen bereikbaar zijn

Zorg in Hilversum moet voor iedereen bereikbaar zijn. Dat stelt het huidige college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum in haar collegeprogramma. De ontwikkeling van gezondheidscentra in de gemeente gaat in rap tempo.

Visiedocument eerstelijnszorg Hilversum 2011-2020

In juni vorig jaar stelden de gemeenteraad, een afvaardiging van huisartsen uit Hilversum en de raad van bestuur van Tergooiziekenhuizen het visiedocument eerstelijnszorg Hilversum 2011-2020 vast. Dit om vraag en aanbod, financiering en huisvesting zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten. Een groot aantal aanbieders van eerstelijnszorg bleek zich in de visie te kunnen vinden.

De klankbordgroep Eerstelijn Hilversum, bestaande uit vertegenwoordigers van huisartsen, fysiotherapeuten, verloskundigen, logopedisten, dietisten en eerstelijns psychologen, stimuleert de samenwerking binnen de eerstelijn en is klankbord voor de gemeente Hilversum. Dit heeft er inmiddels toe geleid dat een jaar na vaststelling van de visienota een grote stap is gezet.

Door de actieve inzet van de eerstelijnsaanbieders, zoals huisartsen, fysiotherapeuten, tandartsen, voedingsadviseurs en apotheken, zijn er zeven gezondheidscentra ontwikkeld. Hier kunnen de inwoners van de gemeente Hilversum terecht voor verschillende soorten eerstelijnszorg. De gemeente Hilversum faciliteert de eerstelijnszorg zodoende met gezondheidszorg in de buurt. De centra voorzien in een breed zorgpakket in de vorm van diagnose, therapie en maatregelen om ziekten te voorkomen.

Samenwerking tussen de zorgverleners is daarbij van groot belang. Naast deze zeven gezondheidscentra zijn er nog drie in ontwikkeling en zijn er plannen voor drie locaties om de gezondheidszorg dichter bij de bewoners te brengen.

De inmiddels gerealiseerde centra bevinden zich op de volgende locaties:

* Gezondheidscentrum Hoge Naarderweg, Hoge Naarderweg 3
* Medisch Centrum Casa Cura, Neuweg 27
* Medisch Centrum Hilversumse Meent, De Meent 10
* Medisch Centrum Kerkelanden, Kerkelandenlaan 3
* Medisch Centrum De Eedenburgh, Frederik van Eedenlaan 13
* Medisch Centrum De Artsenij, Rembrandtlaan 31
* Medisch Centrum Seinhorst, Zenderstraat 109

Wijkcentrum Lopes Dias opent naar verwachting in april 2013 haar deuren. Hier zullen huisartsen, apotheek, fysiotherapie, dietiste, mogelijk verloskundigen, prikpost Tergooi, thuiszorg en maatschappelijk werk worden gehuisvest.

Bron: Gemeente Hilversum (via Nieuwsbank)

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.