Zonnepanelen ook in Nederland rendabel

Terwijl iedereen in Nederland verlangt naar mooi weer blijft het winterweer maar onverbeterlijk aanhouden. Iedereen kan wel een beetje zon gebruiken. Maar hoe zit het eigenlijk met huishoudens die zonnepanelen op hun woning hebben laten plaatsen? Leveren zonnepanelen in ons koude en vaak bewolkte landje wel genoeg zonne-energie op om rendabel te zijn?

Zonnepanelen zijn goede investering

Zonnepanelen zijn ook in een land als Nederland, waar de zon wat minder schijnt, een goede investering. De opbrengst van de zonnepanelen is genoeg om een aanzienlijke bijdrage te leveren aan het energieverbruik in huis. Meestal is het niet genoeg om het volledige energieverbruik van het huishouden te dekken, maar in combinatie met andere vormen van energie kunt u al snel behoorlijk besparen op uw energiekosten.

Cijfers en feiten

Gemiddeld brengt een zonnepaneel van 1 m2 per jaar circa 80 kWh aan elektriciteit op. Dat betekent dat wanneer u bijvoorbeeld 10 m2 aan zonnepanelen installeert u per jaar circa 800 kWh aan zonne-energie opwekt. Een huishouden in Nederland verbruikt gemiddeld 3500 kWh aan energie. Een kleine rekensom wijst dus uit dat u met zonnepanelen voor ongeveer 30% in uw eigen energie kunt voorzien. Een besparing van 30% op uw energiekosten per jaar is al een behoorlijk bedrag.

Let op de plaatsing van de zonnepanelen

Om zo veel mogelijk rendement uit uw zonnepanelen te halen, is het belangrijk dat u uw zonnepanelen in de juiste richting en in de juiste hellingshoek plaatst. De meeste opbrengst behaalt u wanneer u uw zonnepanelen op een hellend dak plaatst dat naar het zuiden is gericht. De meest ideale hellingshoek is 35 graden. Nederland kent ondertussen vele specialisten in zonnepanelen en zonne-energie. Het is zeker de moeite waard om u eens door een zonne-energie specialist in de buurt uitgebreid te laten informeren.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.