Zonnebank, gezond of niet?

In de westerse wereld zie je er gezond uit als je een kleurtje hebt. Juist om deze reden gaan mensen vaak even naar een zonnestudio om een gezonde zomerkleur op te bouwen of te behouden. Maar is het wel verstandig om onder de zonnebank te gaan? In dit artikel gaan we daar verder op in.

Verantwoord zonnen

Zoals alles in het leven is het belangrijk om ook verantwoord gebruik te maken van de zonnebank. Ga bijvoorbeeld niet elke dag eronder en bescherm je huid met de daarvoor bestemde beschermingszalfjes. Ook is het belangrijk om voor aanvang van je zonnebank kuur een huidanalyse te doen. Zo ga je goed voorbereidt zonnen en weet je welke zonnebanksterkte jouw huid kan verdragen. “Klanten die bij ons te vaak onder de zonnebank gaan geven we ook het advies om minder vaak te zonnen. Het blijft echter hun eigen lichaam en bepalen uiteindelijk zelf of ze onder de zonnebank willen”. Aldus een zonnestudio medewerker uit Amsterdam.

Betere doorbloeding, verhoogde weerstand

Er zijn al veel negatieve verhalen geschreven over overmatig zonnebank gebruik. Echter, wie er verantwoord mee om gaat, zal verschillende positieve effecten ervaren. Zo stimuleert de zonnebank de doorbloeding in je lichaam. Dit is goed voor zowel de huid en de spieren.
Daarnaast geeft een bezoek aan de zonnestudio je een stress afnemend gevoel. Je ontspant volledig en in de drukke tijd van vandaag de dag is dit zeer goed voor het lichaam. Door verantwoord en regelmatig te zonnen ben je minder vatbaar om ziek te worden. Denk bij jezelf maar eens na; hoe vaak ben ik eigenlijk ziek in de zomer?

Vitamine D

Het is algemeen bekend dat zonlicht vitamine D aanmaakt in ons lichaam. Echter geeft ons klimaat geen garantie voor voldoende zonlicht. Dit kan dus prima opgevangen worden door de zonnebank. Deze vitamine is belangrijk voor onze botten en zorgt voor een energiek gevoel. Naast ontspanning krijg je dus ook energie na een bezoek aan de zonnestudio.

Verzorg je lichaam goed

Net als voldoende fruit eten, heeft je lichaam ook verzorging nodig als het gaat om zonnen. Vraag dus een huidanalyse bij een medewerker in de zonnestudio voorafgaand aan de zonnebank kuur en vraag daarnaast of er beschermingszalfjes aanwezig zijn voor jouw type huid. Op deze manier kun jij heerlijk ontspannen, een gezonde zomerkleur opbouwen en zit je beter in je vel!

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.