Zonder geluid snoeien op begraafplaats

Vroeger was het ambetant om als de hoveniers het kerkhof moesten onderhouden met een benzine heggenschaar die zoveel geluid met zich meebracht. Dit was voor veel mensen storend omdat het zoveel geluid maakte. Een elektrische heggenschaar gebruiken was onmogelijk  omdat er geen stopcontact is op een kerkhof en om het met een gewone heggenschaar  onbegonnen werk is als er zoveel heggen staan gepland op een kerkhof.

Door de inleiding van  de nieuwe heggenscharen met accu’s is het mogelijk geworden  voor de onderhoudsploegen  om op de begraafplaats te snoeien op een manier dat je amper geluid maakt.  Het is voor mensen belangrijk dat ze de overleden familieleden op een rustig manier bezoeken kunnen, daarom was het voor de onderhoudswerkers niet altijd fijn om op een kerkhof te gaan werk omdat ze mensen stoorden  met hun lawaai.  Nu kan je al je benzine gereedschap inwissel voor gereedschap met batterijen.

Dit soort gereedschap bestaat al een aantal jaar maar het was onmogelijk om met deze batterijen te werken op een kerkhof. Dit kwam doordat de batterijen onvoldoende capaciteit hadden om  er lang mee te kunnen werken. Ondertussen is deze technologie er ook op vooruit gegaan waardoor  deze mogelijkheid veel aantrekkelijker is om mee te werken.

Niet alleen voor de heggenschaar zijn ze overgestapt op gereedschap met accu’s maar ook trimmers voor het gras kort te houden.  De hoveniers zeggen ook wanneer ze een grasmaaier op accu kunnen kopen zullen ze geen moment twijfel om deze te gaan aankopen.  Ook voor het onderhouden van de bomen maakt men zelfs gebruik van  gereedschap met een accu, namelijk  een accukettingzaag.    Niet alleen voor mensen die kerkhoven moeten onderhouden is gereedschap met een accu interessant maar ook voor jou als jij in jou tuin werkt, het is ook fijner voor je beuren om niet altijd last te hebben van het geluid van je benzine grasmaaier of heggenschaar.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.