Zilvervisjes, hoe aan te pakken?

Heb je last van vervelende zilverglanzende beestjes in de badkamer of in de keuken? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk last van zilvervisjes.

Zilvervisjes
Zilvervisjes zijn kleine, zilvergrijze beestjes. Ze zijn erg klein en de hele kleine zilvervisjes (zeg maar de jongen) zijn soms niet eens goed te zien. Overigens kunnen het ook papiervisjes zijn. Je moet goed kijken of het om papiervisjes gaat of dat het om zilvervisjes gaat. De verschillen kun je bekijken op  Veel mensen vinden het onhygiënisch als ze het in huis hebben. Je vindt ze vaak in de badkamer of keuken. Ze nestelen zich hier, omdat het daar lekker warm en vochtig is. Soms komen ze in grote groepen mee, maar als je mazzel hebt valt het aantal nog mee.

Bestrijden van de zilvervisjes
Als je last heb van zilvervisjes, kun je ze het beste direct gaan bestrijden. Je kunt het, het beste proberen op een natuurlijke manier. Dat houdt in doormiddel van de volgende acties te ondernemen:

– zorg voor een zo laag mogelijke luchtvochtigheid (
– zorg dat alle naden en kieren gedicht zijn, zo zijn er geen verstopplekken meer
– zorg dat het in huis niet te warm is

Je kunt er ook voor kiezen om chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Maar het is beter om natuurlijke middelen te gebruiken. Dus gebruik alleen de bestrijdingsmiddelen als het echt nodig is. Je kunt dan gebruik maken van een speciale gif of spray tegen zilvervisjes.

Tips
2 handige tips om veel zilvervisjes te gelijk te vangen zijn:
– leg een aardappel in open plastic zak neer, de zilvervisjes zullen hier naar toe trekken. Door de zak
na 1 dag dicht te doen, vang je er veel te gelijk.
– doe op een stukje bakpapier wat honing, de geur van de honing zorgt ervoor dat de zilvervisjes erna
toe trekken maar vervolgens niet meer los kunnen komen.

Als je echt met je handen in het haar zit, om dat het er zoveel zijn. Kun je beter hulp inschakelen. Mensen van de bestrijdingsdienst weten vaak de beste oplossing.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.