Zakelijke brief voorbeeld

Brieven schrijven doen we allemaal van jongs af aan. Maar er zit een groot verschil tussen persoonlijke brieven schrijven, en zakelijke brieven schrijven. Mensen weten vaak niet hoe ze een zakelijke brief moeten beginnen en gaan dan op zoek naar een zakelijke brief voorbeeld. In een zakelijke brief voorbeeld kunt u vaak heel gemakkelijk zien hoe een zakelijke brief er uit moet komen te zien. Uiteindelijk is er natuurlijk niet één standaard briefvorm die je voor iedere zakelijke brief kan gebruiken, maar er is wel een aantal punten die telkens weer terugkeert in een zakelijke brief.

Aanhef zakelijke brief

De aanhef van een zakelijk brief is vaak ‘Geachte heer/mevrouw’. Het is een zeer nette en beleefde aanspreekvorm en is in vrijwel iedere zakelijke brief voorbeeld correct. Mensen denken vaak dat ‘beste’ ook een juiste aanspreekvorm is voor de aanhef van een zakelijke brief, maar dat is toch vaak niet beleefd genoeg.

Afsluiting zakelijke brief

Indien u een zakelijke brief afsluit zult u ook voor een correcte afsluiting moeten kiezen. In de Nederlandse taal zijn er verschillende manieren voor het afsluiten van een zakelijke brief. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld de volgende woorden gebruiken: ‘Hoogachtend, ‘met vriendelijke groet’, ‘met vriendelijke groeten’. Het is absoluut niet de bedoeling dat u een zakelijke brief afsluit met ‘groeten’ ‘groetjes’ of ‘hoi’.

Naast de juiste aanhef en afsluiting zult u ook nog een juiste structuur van de brief moeten kiezen. Als u dan ook nog correct gebruik maakt van de Nederlandse taal zult u een perfecte zakelijke brief kunnen typen. Indien u dit fijn vindt kunt u voor uzelf natuurlijk altijd een zakelijke brief voorbeeld opslaan zodat u telkens terug kunt kijken naar die brief.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.